Plagramme.com. Cum funcționează platforma online de detectat plagiatul

Data: 9/10/2017 | Autor: .

Plagramme.com. Cum funcționează platforma online de detectat plagiatul

 Scandalurile de plagiat se țin lanț în România și pare că nu există nicio limită pentru cei care au tupeul să fure de la alții pentru a-și trece în CV un titlu de doctor, de expert, o diplomă sau o lucrare de specialitate. Dacă până nu demult plagiatul era greu de depistat, odată cu dezvoltarea internetului au apărut și modalități noi prin care plagiatori pot fi demascați, iar Plagramme.com pune la dispoziție una dintre cele mai eficiente metode de detectat plagiatul.

Ce reprezintă plagiatul? DEX afirmă că este vorba de o operă literară, artistică sau științifică a altcuiva, însușită (integral sau parțial) și prezentată drept creație personală. O altă definiție indică plagiatul drept fapta de a-și însuși, a copia total sau parțial ideile, operele etc. cuiva, prezentându-le drept creații personale; a comite un furt literar, artistic sau științific.

În prezent există o mulțime de instrumente de verificare a plagiatului pe piață, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Multe sunt prea stufoase, greu de folosit, altele afectează dreptul la viață privată, salvând, de exemplu, documentele în bazele lor de date, altele oferă prea puține posibilități de acces, mai ales pentru studenți și profesori.

Dincolo de acestea, GadgetReport.ro vă propune să testați Plagramme, una dintre cele mai populare aplicații de detectat plagiatul, disponibilă inclusiv pentru studenți și profesori.

Plagramme.com are o bază de date uriașă, de peste 14 trilioane de pagini web, articole de specialitate, cărți și publicații științifice din toate domeniile de activitate, disponibile în majoritatea limbilor de circulație internațională, inclusiv în Română.

Plagramme.com include o serie de algoritmi de căutare care generează rapoarte complete despre pasajele aflate în vizor, oferind, cu exactitate, dovezi concrete privind veridicitatea și unicitatea datelor.

Nu trebuie decât să îți deschizi un cont, cu o adresă de email, iar apoi, prin intermediul paginii, să urci textul (DOC sau DOCX) pe care vrei să îl verifici.

Căutând informații despre textul supus atenției, pe baza cuvintelor cheie, frazelor, sintaxei și a altor algoritmi, programul va da verdictul dacă textul este copiat sau reprezintă conținut original.

Plagramme.com va oferi două calificative, cel privind similaritatea (similarity score) si cel de plagiat (plagiarism risk score).

Scoringul de similaritate va arata cat la suta din document foloseste alte surse, in timp ce calificativul de plagiat va indica cat de concentrate sunt similaritatile. Parafrazarea și citarea eronată sunt de asemenea semnalate de Plagramme și incluse în rapoarte.

Rapoartele sunt insotite de linkuri catre documentele vizate, care pot fi descărcate, contra cost, pentru a realiza o analiză de plagiarism și mai aprofundată.

Platforma este de un real folos mai ales pentru elevi şi studenţi. Aceştia pot trimite profesorilor lucrările (temele, referatele etc.) prin email şi să demonstreze astfel că acestea sunt originale şi respectă standardele în domeniu.

Toate interogările realizate prin intermediul Plagramme.com sunt securizate prin SSL (Secure Sockets Layer), astfel că nu veți avea probleme privind securitatea datelor.