PlayStation 5, pregătită de lansare. Când va ajunge în România

Data: 16/08/2019 | Autor: .

PlayStation 5, pregătită de lansare. Când va ajunge în RomâniaSony lucrează intens la pregătirea lansării celei de-a cincea generații a consolei PlayStation. Potrivit unor surse din piață, citate de BGR, modelul PlayStation 5 va fi lansat oficial pe 12 februarie 2020, în cadrul evenimentului PlayStation Meeting 2020, relatează GadgetReport.ro

Informația privind data lansării noului PlayStation 5 a apărut într-un email transmis de un senior marketing manager de la PlayStation din care mai aflăm că Activision, Square Enix, Ubisoft și EA ar urma să fie invitate la lansare, unde vor prezenta o serie de jocuri special dedicate acestei console.

Printre jocurile exclusive pentru viitorul PlayStation 5 știm deja că se vor afla The Last of Us Part II și Ghost of Tsushima.

Sursele citate de presa internațională afirmă, totodată, că în cadrul evenimentului vom vedea și noua cască PlayStation VR 2.

Informațiile par a fi verdice având în vedere că PlayStation 4 a fost lansată tot în luna februarie, în 2013. În România, consola ar urma să fie disponibilă în magazine începând din luna martie.

GadgetReport.ro relata, recent, că următoarea consola a celor de la Sony, PlayStation 5, va include un procesor AMD Ryzen de a treia generație, pe o tehnologie de 7nm, cu 8 nuclee. Procesarea grafică va utiliza nucleul AMD Navi, cu suport pentru tehnologia ray-tracing.

Aceasta va fi capabilă să redea detalii extraordinare, precum reflexiile, umbrele și razele de lumină în cel mai realist mod posibil.
Sony va aduce un upgrade semnificativ și în ceea ce privește viteza de stocare internă. Japonezii au realizat un demo în care o scenă din jocul Spider Man, care pe Playstation 4 se încărca în 15 secunde, pe modelul Playstation 5 a fost redată în numai 0,8 secunde.

PlayStation 5 va oferi backward compatibility cu PlayStation 4, pentru ca toate jocurile existente pe piață să fie compatibile. Nu există, pentru moment, informații despre compatibilitatea cu jocurile din generațiile mai vechi.