Pokemon Go, disponibil in Romania! Afla cum il instalezi

Data: 18/07/2016 | Autor: .

Pokemon Go, disponibil in Romania!

Pokemon Go, jocul de realitate virtuala devenit un fenomen global imediat dupa lansare, este disponibil si in Romania. Nintendo a lansat luni jocul pentru majoritatea tarilor europene.

Daca la inceput, Nintendo a lansat jocul doar in SUA, Noua Zeelanda si Australia, de sambata dimineata e accesibil in 26 de tari europene, inclusiv Romania, relateaza GadgetReport.ro

Jucatorii Pokemon Go din Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Groenlanda, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Suedia si Elvetia pot descarca aplicatia Pokemon Go din Play Store (Android) si App Store (iPhone).

Jocul ocupa aproape 60 MB pe Google Play si peste 160 MB pe App Store, iar notele date de cei care l-au descarcat nu sunt grozave. De exemplu pe App Store Pokemon Go are trei din cinci stele, iar pe Google Play media este de 3,9.

Jocul se foloseşte de GPS-ul şi camera telefonului pentru a reda o hartă virtuală pe care apar trei elemente – Pokestop-uri, de unde jucătorii îşi iau item-urile (Eggs si Incense) necesare pentru a găsi Pokemonii, Gyms (zonele de antrenament) şi Pokemonii, cu care jucătorii urmează să se confrunte.

Pokemon Go este unul dintre primele jocuri de realitate virtuală care îi fac pe utilizatori să iasă din casă, în căutarea caracterelor.

Altfel spus, dacă vrei să joci Pokemon Go, trebuie să îţi încarci telefonul (bateria se consumă destul de repede) şi să ieşi în oraş, în căutarea indiciilor pe care le vezi pe aplicaţie, cu ajutorul camerei foto.

Cu ajutorul hărţii, cauţi Pokestop-uri, aduni itemurile şi, când eşti suficient de puternic, porneşti în căutarea Pokemonilor pe care trebuie să-i lichidezi.

Nu e o misiune uşoară, dovadă că mulţi jucători s-au plâns deja pe reţelele de socializare că au făcut febră musculară mergând pe jos în căutarea itemurilor şi Pokemonilor.

In week-end,  serverele Pokemon Go din diverse locuri ale lumii s-au blocat, enervandu-i la culme pe jucatori. Mai ales dupa lansarea in tarile europene,  jocul a fost aproape imposibil de jucat din cauza numarului mare de useri curiosi sa instaleze jocul. In plus, un grup de hackeri care-si spun PoodleCorp au revendicat un atac asupra serverelor companiei.

La fel ca in SUA, si in Europa au aparut stiri despre oameni atrasi in zone izolate printr-o optiune din joc si apoi jefuiti. S-a intamplat in Marea Britanie unde infractori au furat telefoanele a trei tineri.

Pokemon Go, disponibil in Romania! Afla cum il instalezi – o stire GadgetReport.ro