Cum arată şi cât costă noua consolă de jocuri Xbox One S

Data: 20/07/2016 | Autor: .

Cum arată şi cât costă noua consolă de jocuri Xbox One S

Microsoft a anunţat că noua consolă de jocuri Xbox One S va putea fi comandată din data de 2 august în mai multe ţări, printre care SUA şi Marea Britanie. Consola este cu 40% mai mică decât un Xbox One şi este semnificativ mai performantă, relatează GadgetReport.ro

Designul general este foarte apropiat de cel al unui Xbox One standard, principala modificare fiind legată de culoarea albă, intitulată robot white. O altă modificare o reprezintă înglobarea transformatorului în cutie.

Xbox-One-S-630x308Unul dintre cele trei porturi USB a fost reamplasat în partea din față, iar portul dedicat pentru Kinect a fost eliminat. Consola se va conecta la senzor prin intermediul unui adaptor.
Gadgetul beneficiază şi de un nou controller wireless, la un preţ de 60 de dolari.
În privinţa performanţelor, fără să dezvăluie detalii despre hardware-ul acesteia, Microsoft a anunţat că noua consolă va putea reda filme Blu-ray și conținut 4K Ultra HD de pe Netflix, Amazon Video etc.
Xbox One S va avea, totodată, suport pentru conținut HDR atât în jocuri, cât și în clipuri video.

Consola va fi lansată pe 2 august, în ziua în care Microsoft va prezenta şi primul update major pentru Windows 10.

Microsoft a anunţat lansarea unei versiuni „launch edition” de 2TB, la un preţ de 399 de dolari. Xbox One S va mai fi disponibilă şi în versiunile de 500GB (300$) şi 1 TB (350$). Aceste două versiuni urmează să fie lansate ulterior.

Cel mai probabil, România nu se va număra printre țările care vor comercializa consola începând cu 2 august. O vom putea achiziţiona, mai mult ca sigur, la 2-3 săptămâni distanţă.