Polestar EV. Volvo pregăteşte primul automobil complet electric

Data: 23/06/2017 | Autor: .

Polestar EV. Volvo pregăteşte primul automobil complet electricPolestar EV. Acesta este brandul sub care Volvo vrea să lanseze o linie specială de automobile electrice. Modelele vor fi lansate în anii următori şi vor oferi un nivel de autonomie şi performanţă fără precedent în industria automobilelor electrice, relatează GadgetReport.ro

Anunţul a fost făcut de Thomas Ingenlath, şeful de design de la Volvo, care ar urma să preia conducerea noii companii care va acţiona independent de Volvo. Compania a cumpărat Polestar în 2015.

Compania Volvo a devenit extrem de interesată de maşinile electrice după ce, inclusiv pe piaţa suedeză, vânzările Tesla au explodat, semn că publicul este tot mai interesat de maşinile ecologice.

Primul model din noua gamă Polestar EV ar urma să fie unul de clasă compactă, cel mai probabil construit pe platforma prototipului C30.

Maşina va avea o autonomie de peste 400 de kilometri la o singură încărcare şi va costa între 35.000 şi 40.000 de dolari. Modelul va ajunge pe piaţă în următorii doi ani.

CEO-ul VOLVO Cars din SUA a declarat recent, citat de GadgetReport.ro, că autonomia, siguranţa şi tehnologia vor fi principalele atribute ale noului automobil.Oficialul Volvo nu a prezentat însă niciun detaliu despre forma maşinii.

În condiţiile în care Tesla şi Chevrolet au optat, în cazul maşinilor electrice, pentru versiuni compacte, este posibil ca şi Volvo să se încadreze în acelaşi segment, mai cu seamă că un SUV XC90 electric la 35.000 de dolari este puţin probabil să vedem.

Jurnaliştii de la Automotive News nu exclud varianta unui SUV compact, în genul XC40, care să ofere propulsie electrică, însă cel mai probabil va fi vorba de un sedan construit în jurul conceptului C30.

Cert este că principalii concurenţi ai modelului Volvo ar urma să fie Chevy Bolt şi Tesla Model 3.