Incepe revolutia OLED! LG prezinta cel mai mare ecran flexibil si transparent din lume

Data: 24/06/2017 | Autor: .

Sud-coreenii de la LG au anunţat dezvoltarea celui mai mare ecran OLED din lume. Display-ul, de 77 de inchi, are rezolutia de 3,840 x 2,160 pixeli, este flexibil si transparent. Experţii spun că este primul pas către o adevărată revoluţie tehnologică la care vom asista în următorii ani, relatează GadgetReport.ro

Display-ul OLED dezvoltat de LG are rezoluţie Ultra HD, un contrast foarte bun şi o gamă de culori bine definite. Ecranul urmează să intre în producţie de serie şi să fie folosit în primul rând în industria publicitară.

Potrivit KoreaHerald, noul ecran este primul produs din programul OLED dezvoltat de LG in care compania a investit până acum peste 110 milioane de dolari.

LG a mai prezentat şi anul trecut un astfel de ecran – un display OLED de 18 inchi care poate fi rulat precum o coală de hârtie.

REVOLUŢIA OLED

GadgetReport.ro relata, anterior, că ecranele OLED vor aduce o adevărată revoluţie în tehnologie.

Ne vom lua adio de la gadgeturile din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile si indestructibile. Vom avea televizoare la ce dimensiuni vrem, ce vor fi “taiate” in magazin la marimea dorita si pe care le vom aplica pe perete, acasa, ca pe tapet.

Vom avea telefoane, laptopuri si tablete flexibile, pana si sticle cu ecrane OLED pe care vom vedea clipuri video cu detalii despre continutul acestora, sfaturi de sanatate etc.

Samsung, Sony si Apple dezvolta, la randul lor, astfel de ecrane insa au ales ca aceste schimbari fundamentale sa le puna in practica treptat, din motive ce tin de politica comerciala.

Pana la urma, sa treci la astfel de gadgeturi inseamna sa renunti la investitiile de miliarde in liniile de productie din prezent si sa investesti in dezvoltarea altora noi.

Cert este că ecranele OLED vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate obiectele pe care le folosim zilnic.

In 10-15 ani , tehnologia care acum este de top va parea invechita, precum magnetofoanele sau televizoarele cu tub catodic.

TELEVIZORUL OLED PE CARE-L LIPEŞTI PE PERETE

LG a anuntat, anul trecut, primul televizor OLED pe care-l lipesti de perete, cu ajutorul unor magneti. Televizorul LG OLED ( organic light-emitting diode) are un display de 55 de inchi, de numai 97 mm grosime, cantareste 1,9 kg, si ofera un nivel fara precedent in materie de culori, mai ales de negru, de contrast si unghi de vizualizare, relateaza DigitalTrends.

LG urmeaza sa lanseze o gama larga de astfel de televizoare OLED, de 55, 65, 77 si 99 inch. Compania spera sa vanda, in 2018, 600.000 de ecrane OLED, iar în 2019 sa creasca productia la 1,5 milioane.