Airbus The Racer. Primul elicopter cu aripi din lume

Data: 18/05/2018 | Autor: .

Airbus The Racer. Primul elicopter cu aripi din lumeAirbus The Racer. Acesta este numele unui prototip de elicopter, primul care foloseşte în acelaşi timp elice şi aripi, pentru a avea un zbor rapid şi economic. Prezentat la Paris AirShow, The Racer urmează să intre în producţie în următorii ani, relatează GadgetReport.ro

Airbus The Racer este construit pe noua platformă Airbus X3 şi foloseşte un rotor STOL şi motoare Safran RTM322 , cababile să asigure elicopterului o viteză de 400 km pe oră, cu 50% mai mare faţă de cel mai performant elicopter din prezent.

Noua tehnologie permite controlul elicopterului precum un gyrocopter, acesta fiind capabil de mişcări mult mai versatile, cu o viteză superioară şi un consum de carburant cu 25% mai mic.

Airbus The Racer, viitorul în domeniu

Pe lângă agilitatea sporită, Airbus The Racer oferă un nivel foarte scăzut de zgomot şi vibraţii, astfel că zborul devine mult mai lin, similar unui avion.

Airbus The Racer va deschide calea pentru noi servicii de transport aerian, până în 2030, stabilind nboi criterii de referinţă pentru transportul cu elicoptere de mare viteză”, a declarat Guillaume Faury, CEO-ul Airbus Helicopters.