Premierele Lenovo la CES 2018. Mirage Solo, Miix 630, Daydream şi noile Moto Mods

Data: 10/01/2018 | Autor: .

Premierele Lenovo la CES 2018. Mirage Solo, Miix 630, Daydream şi noile Moto Mods

Dincolo noile laptopuri ThinkPad X1, chinezii de la Lenovo prezintă la CES 2018 din Las Vegas o gamă largă de gadgeturi inteligente, de la camera Lenovo Mirage la laptopul 2-în-1 Miix 630 şi noile module Moto Mods pentru telefoanele Motorola, relatează GadgetReport.ro

Lenovo pune accentul pe consumul și crearea de conținut VR, dovadă lansarea camerei speciale Mirage Solo și a căştii Daydream.

Lenovo Mirage captează imagini și videoclipuri 3D cu cameră duală de 13 MP de tip fisheye și câmp vizual de 180 x 180°.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imaginile și videoclipurile realizate cu Lenovo Mirage pot fi încărcate în contul personal Google Photos™ și YouTube™ pentru a fi vizualizate și partajate și pot fi urmărite prin intermediul unui browser standard pe setul Daydream cu ajutorul Mirage Solo sau cu orice alt dispozitiv de VR cunoscut. Camera este dotată cu platforma Qualcomm Connected Camera® care integrează o serie de camere duale de înaltă calitate, WiFi și cu un modem X9 LTE în versiunea LTE.

Noile gadgeturi Lenovo includ tehnologia de detectare a mișcării WorldSense™ disponibilă în platforma de realitate virtuală Google Daydream.

De asemenea, utilizatorii își pot transforma activitatea cu ajutorul realității augmentate (AR) utilizând ochelarii inteligenți Lenovo C220. Acest dispozitiv monocular, cu o greutate mică și hands-free, pune în valoare capacitatea smartphone-ului de a optimiza sarcinile de serviciu, sesiunile de învățare și multe altele.

Lenovo prezintă noul 2-în-1 Miix 630

Tot la CES 2018, chinezii au lansat şi noul laptop detașabil 2-în-1 Miix 630. Gadgetul are o grosime de 15,6 mm și o greutate de doar 1,33 kg şi oferă mobilitatea unui smartphone cu capabilități LTE1.

Datorită Windows 10 S, Miix 630 este echipat cu Cortana, ceea ce permite activarea vocală a asistentului digital și utilizarea funcției biometrice de recunoaștere facială Windows Hello™ pentru o conectare mai sigură și mai simplă.

Miix 630 permite până la 20 de ore de redare video şi oferă o conexiune rapidă 4G LTE2 în locul Wi-Fi.

Noi module Moto Mods

O altă noutate, prezentat la CES 2018 Las Vegas, o reprezintă lansarea a două module Moto Mods.

Primul modul, Vital Moto Mod, integrează o tehnologie avansată bazată pe senzori, care le permite utilizatorilor să își măsoare cu ușurință cele cinci semne vitale cu ajutorul unui singur dispozitiv compact de dimensiunea unui Moto Mod.

Telefoanele din seria Moto Z pot fi utilizate pentru a măsura cele cinci semne vitale: ritmul cardiac, rata respirației, oxigenul din sânge, temperatura corpului și, pentru prima dată, tensiunea sistolică și diastolică măsurată cu acuratețe din deget.

Al doilea modul, Livermorium Slider Keyboard Moto Mod, oferă o tastatură completă QWERTY glisantă, care permite înclinarea ecranului telefonului Moto Z până la 60 de grade, pentru a îndeplini cerințele de tastare pe care nu le îndeplinește ecranul cu touch.

Lenovo  Glass C220

Chinezii au prezentat la CES 2018 Las Vegas şi noua soluție Glass C220, care îmbină învățarea cu ajutorul inteligenței artificiale și realitatea augmentată

Noul sistem Lenovo New Glass C220 constă într-o unitate de ochelari și o unitate portabilă și funcționează prin recunoașterea și identificarea obiectelor reale cu ajutorul tehnologiilor AI. Unitatea de ochelari, care cântărește doar 60 de grame, este compatibilă cu sistemul de operare Android.

Conținutul AR va fi redat la nivelul unui singur ochi, păstrându-l pe celălalt atent la lumea reală. Utilizatorii trebuie doar să descarce aplicația LNV (AH Cloud) pe smartphone și apoi să conecteze unitatea portabilă la telefon. Lenovo New Glass C220 poate fi utilizat în diverse scenarii de lucru și de învățare, de la colectarea de informații din câmpul vizual, la oferirea de îndrumări pas cu pas și instrucțiuni de reparare, identificarea echipamentelor nefuncționale și a soluțiilor la diferite probleme alături de un coleg aflat la distanță, toate acestea printr-o experiență hands-free. Noua soluție este un terminal AR portabil echipat cu funcții anti-zgomot, module customizate și multe altele.

Lenovo Smart Display

Tot la CES, Lenovo a lansat şi Smart Display, un ecran care oferă o experiență de utilizare a tehnologiei acasă mai confortabilă, intuitivă și ușor de partajat.

Ecranul, prevăzut cu Google Assistant, poate fi transformat într-un centru de comandă pentru toate dispozitivele smart home, de la iluminat la încălzire și altele, toate controlate prin comenzi vocale sau tactile.

Google Assistant poate fi utilizat pentru a arăta rute pe Google Maps™, pentru a urmări videoclipuri pe YouTube™, pentru a efectua apeluri video cu ajutorul Google Duo™, pentru a asculta muzică și multe altele. Lenovo Smart Display este disponibil în variante de 8 sau 10 inchi și este dezvoltat pe platforma Qualcomm® Home Hub.

 

Lenovo lansează noile laptopuri ThinkPad. Procesoare noi, recunoaştere facială şi USB Type C