Vedetele CES 2018 Las Vegas. De la dronele Intel, la robotul AIBO și menajera Aeolus

Data: 11/01/2018 | Autor: .

Vedetele CES 2018 Las Vegas. De la dronele Intel, la robotul AIBO și menajera Aeolus

De la dronele Intel, la celebrii roboți Sofia și Aibo, gadgeturile lansate la CES 2018 din Las Vegas au stârnit entuziasmul specialiștilor și al vizitatorilor prezenți la primul  mare târg de tehnologie al anului. GadgetReport.ro vă prezintă câteva dintre cele mai interesante exponate.

La cel mai mare târg de electronice și tehnologie din lume, cuvântul de ordine este „integrarea”, în special între sistemele inteligente dintr-o casă, dar şi între maşină şi şofer.

LG a prezentat, de exemplu, un robot care ar trebui să integreze şi să coordoneze aparatele electrocasnice inteligente din casă. Demonstraţia a fost, însă, un eşec răsunător, după ce robotul a ignorat mai multe comenzi ale directorului de marketing.

Simpaticul robot căţel de la Sony, Aibo, este una dintre vedetele târgului. Cei care îşi doresc un astfel de robot de companie ar trebui să ştie că preţul nu este pentru toate buzunarele – 1.700 de dolari.

Senzaţie a făcut la CES Las Vegas şi robotul Aeolus, o adevărată menajeră.

Robotul poate să îţi aducă ce îți doreşti, să dea cu aspiratorul, să şteargă praful şi să păzească locuinţa. Robotul îşi dă seama dacă un lucru s-a mişcat şi recunoaşte membrii familiei.

Aeolus ar urma să fie disponibil la sfârşitul anului. Dezvoltatorii nu au precizat preţul, dar spun că va costa cât o excursie în străinătate pentru o familie.

Tot la CES 2018 Las Vegas, celebrul robot Sophia și-a primit în sfârșit un corp și a încântat publicul cu câteva mişcări de dans.

MAȘINILE INTELIGENTE, ÎN PRIM-PLAN

În cadrul târgului, Nissan a prezentat un sistem care citeşte gândurile şoferului, anticipează ce acţiuni va lua acesta şi ajută vehiculul să reacţioneze mai bine la comenzi. Şeful acestui proiect este un inginer român.

Tot în domeniul vehiculelor inteligente, o companiei din China a prezentat un proiect ambiţios – Baiton Concept, despre care susţine că este primul vehicul intuitiv. Maşina va fi lansată în 2019 şi va porni de la 45 de mii de dolari.

Printre starurile târgului se mai află un airbag care te apără de lovituri, dar şi un robot franţuzesc simpatic, ce încurajează empatia.

Dincolo de gadgeturile prezentate, CES 2018 Las Vegas se remarcă prin spectacolele oferite de Intel. 250 de drone cu LED-uri se ridică, în fiecare seară, din spatele celebrului hotel Bellaggio, din Las Vegas, pentru a încânta publicul cu o coregrafie impresionantă.