Prima misiune pe Luna, noi dezvaluiri

Data: 8/09/2011 | Autor: .

Agentia spatiala nord-americana NASA a publicat un nou set de fotografii realizate in cadrul misiunii navetei Apollo pe suprafata lunii, relateaza BBC News.  Fotografiile, realizate cu ajutorul sondei americane de explorare spatiala Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), prezinta locul unde a aselenizat Apollo, inclusiv urmele pasilor astronautilor.

Potrivit NASA, imaginile au fost modificate usor pentru a sublinia detaliile suprafetei. Mai multe amanunte, pe site-ul NASA.

Lansată pe data de 16 iulie 1969, naveta Apollo a aselenizat pe 20 iulie 1969.

Primii oameni care au pasit pe Luna au fost Neil Aiden Armstrong, comandantul misiunii, Michael Collins, pilotul modulului de comandă și Edwin Eugene „Buzz” Aldrin Jr., comandantul modulului lunar.

 

 

Misiunea a indeplinit visul presedintelui american John F. Kennedy, acela de a trimite un om pe Luna pana la sfarsitul anilor `60, initiativa anuntata intr-un discurs tinut inaintea unei intruniri a Congresului pe 25 mai 1961.

Criticii filmului „aselenizarii” au afirmat ca acesta ar fi fost realizat intr-un studio de pe pamant. Scopul falsificarii ar fi, dupa unii, justificarea fondurilor deturnate din programul Apollo, care n-ar fi ajuns nicodata pe Luna. Altii considera ca misiunea Apollo 11 ar fi ajuns pe Luna dar filmul cu ce s-a petrecut acolo este tinut secret, publicului servindu-i-se un fals. Cititi mai multe amanunte aici.