Prima reclama la Windows 10. E virala pe internet

Data: 23/07/2015 | Autor: .

microsoft-windows-10-ad

Microsoft a lansat prima reclamă la Windows 10, noul sistem de operare pe care îl va pune la dispoziţia clienţilor începând cu 29 iulie. În numai 48 de ore, spotul a adunat peste 500 de mii de vizualizări pe youtube.

Reclama, filmată în Maroc, Tailanda, Marea Britanie şi SUA, vrea să arate cum Windows 10 urmează să schimbe obiceiurile de consum ale celor ce intră în contact cu noul software, începând de la vârste fragede.

Utilizatorii de dispozitive cu Windows 7 si 8.1 vor avea posibilitatea de a face upgrade-ul gratuit, timp de un an. Restul vor trebui sa plateasa pretul unei licente noi. Potrivit CNET, noul Windows 10 va costa de la 100 de dolari, varianta Windows 10 Home package, la 199 de dolari – Windows 10 Pro edition. Clientii care vor dori sa faca upgrade-ul de la Home la Pro vor plati o taxa de 99 de dolari.

Windows 10 va fi disponibil gratuit numai pentru clientii care detin o copie legala Windows 7 si 8.1 pana pe 29 iulie 2016.

Versiunea Windows 10 Beta a fost testata pana acum de peste 6 milioane de oameni, relatează
Microsoft-news.com

Printre altele, Windows 10 va aduce inapoi meniul Start, cunoscut si apreciat de utilizatori, Windows Defender, care protejeaza de malware in mod gratuit, si Cortana, asistenta personala care ii ajuta pe utilizatori in activitatea lor zilnica indiferent de dispozitivul utilizat.

Windows Hello ii va saluta pe utilizatori folosind numele fiecaruia si le va permite sa se autentifice pe computerul lor fara parola asigurand accesul instantaneu si in mod mai sigur la sistemul lor Windows 10 prin intermediul autentificarii biometrice.

Windows 10 le va permite, de asemenea, utilizatorilor sa interactioneze cu dispozitivele lor cu ajutorul traditionalelor tastaturi si mouse-uri, dar si folosind vocea, stylus-ul sau gestica.

Microsoft Edge, noul browser conceput pentru a putea lucra online in moduri noi, vine cu functionalitati incorporate precum cerneala, functiunea de share sau afisarea adaptata pentru citit (reading view).
Cortana este integrata in noul Microsoft Edge, astfel incat browser-ul ofera rezultate si continut in mod rapid, pe baza preferintelor si intereselor individuale.

Functionalitatea Continuum permite dispozitivelor sa se transforme, facand posibile tranzitii elegante de la tableta la PC si invers, permitand telefoanelor Windows sa ofere o experienta de tip desktop bogata. Xbox pe Windows 10 aduce vasta retea de jocuri Xbox Live atat pe PC-urile cat sipe tabletele cu Windows 10.