Primele demonstratii video cu noua consola de jocuri Xbox One (VIDEO)

Data: 22/05/2013 | Autor: .

xbox-one

Microsoft a lansat aseara consola de jocuri Xbox One, succesorul consolei Xbox 360. Gadgetul, ce va ajunge in magazine in luna noiembrie, vine cu specificatii de top, fiind considerata o adevarata revolutie in domeniu, precum a fost VCR-ul in anii 80.

Xbox One vine cu un procesor CPU AMD cu 8 core-uri, 8GB RAM, un disc drive de tip Blu Ray, o capacitate de stocare de 500 de GB, USB 3.0, Wi-Fi Direct și player Blu-ray.

Xbox One vine cu o noua arhitectura, bazata pe trei sisteme de operare – Xbox, Windows si SmartGlass.

Microsoft a aratat ca noul XBox poate fi controlat prin gesturi, voce și prin aplicația SmartGlass de pe Windows Phone și alte aparate. Urmariti mai jos o prezentare video a noii console.

„Puteti sa navigati intre un joc si un canal TV. Puteti sa puneti browserul Internet Explorer langa video prin mutarea SNAP. Cum a recunoscut vocea? Avem un nou Kinect, integrat in consola, care recunoaste vocea si gesturile”, au declarat reprezentantii Microsoft.

Dar nu numai comenzile vocale sunt importante pentru Xbox One. Noul Kinect aduce o experienta mult mai sensibila, astfel ca Xbox va putea percepe si transpune pe ecran miscari mult mai sensibile de acum incolo, cum ar fi rotatii are incheieturilor sau momentul cand am schimbat greutatea de pe un picior pe altul.

Kinectul reuseste sa proceseze peste 2 GB de date pe secunda pentru a intelege ceea ce spunem si ceea ce facem.

Xbox One va avea parte de o serie speciala de jocuri – FIFA 14, Madden 25, NBA Live 14 si UFC, Halo, Call of Duty Ghosts (care va avea lansarea in premiera numai pe Xbox One), Forza Motorsport 5. Jocurile de Xbox 360 nu vor fi compatibile cu XBox One.

Xbox one este asteptat sa apara pe piata in luna noiembrie/decembrie a anului acesta, in aceasi perioada cu noul PlayStation 4.

Specificatii tehnice Xbox One
Procesor cu 8 nuclee AMD (1.6 Ghz per nucleu,
Arhitectura 64 Bit
GPU de 800 Mhz
8 GB memorie RAM
HDD de 500 GB
USB 3.0
Wi-Fi
Blu-Ray
HDMI