Primele imagini cu televizorul revolutionar LG WebOS TV (VIDEO)

Data: 8/01/2014 | Autor: .

lg-webos

Coreenii de la LG au prezentat, la CES Las Vegas, primul televizor dezvoltat pe  platforma WebOS TV, cumparata in urma cu aproape doi ani de la HP.

Televizorul LG WebOS TV are un procesor dual-core de 2,2 GHz si o memorie RAM de 1,5 GB. Aceste performante ii permit utilizatorului sa profite din plin de multi-tasking.

LG afirma ca sistemul de operare WebOS, bazat pe Linux si dezvoltat initial de Palm in 2010, se axeaza pe trei mari functionalitati: conectare simpla, trecere facila de la o aplicatie la alta si posibilitatea de a descoperi usor aplicatii si continut nou.

LG spera ca webOS va oferi o experienta mai buna si ii va incuraja pe consumatori sa foloseasca programele LG, in locul unor media box-uri precum Apple TV, Roku sau Chromecast.

Functia “Simple Discovery” ofera acces la magazinul nativ de aplicatii, dar si la servicii online precum Amazon Instant Video sau Twitter. Functia “Simple Switching” permite utlizatorilor sa profite de multitasking, in timp ce “Simple Connect” incerca sa ii obisnuiasca pe posesorii televizoarelor inteligente cu accesul la internet printr-un personaj animat care va purta numele “Bean Bird”.

Urmariti mai jos prezentarea video facuta de cei de la LG WebOS TV.

LG afirma, cu optimism, ca WebOS va echipa, in viitor, peste 70% din modelele lor de smart TV-uri. LG WebOS TV va fi lansat mai intai in Coreea de Sud, apoi in SUA si Europa.