Primele imagini cu urmatorul smartphone Nexus

Data: 9/10/2012 | Autor: .

Nu a trecut mult timp de la aparitia zvonurilor privind noul smartphone Google Nexus, care se pare ca va fi fabricat de LG, si pe internet s-au „scurs” deja si primele imagini ce infatiseaza device-ul.

Dupa cum ne asteptam, smartphone-ul va fi bazat pe modelul Optimus G al celor de la LG, si va veni cu un ecran de 4,7 inchi la o rezolutie de 1280×768 pixeli, un procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro de 1.5 GHz si o camera foto de 13 megapixeli. Display-ul noului Nexus va fi unul de tip in-cell, prezent si pe noul iPhone 5, care ii va permite device-ului sa aiba un profil ultra-subtire, de numai 8 milimetri.

La capitolul software, telefonul din imagini ruleaza Android 4.2 JellyBean, iar lansarea este asteptata sa aiba loc pana la finele acestei luni.

Potrivit ultimelor zvonuri, device-ul va fi prezentat de Andy Rubin, fondatorul Android Inc. si Senior Vice President of Mobile and Digital Content in cadrul Google, in cadrul unui eveniment organizat de AllThingsD in perioada 28-39 noiembrie. Informatia pare a fi credibila, mai ales ca , in urma cu doi ani, Rubin prezenta sistemul de operare Android 3.0 Honeycomb si tableta Motorola Xoom in cadrul aceluiasi eveniment.

De asemenea, este posibil ca Google sa lanseze si alte produse in cadrul evenimentului de la finele acestei luni, precum un model Galaxy Nexus entry-level, o tableta Nexus 7 cu modem 3G sau o noua tableta Nexus de 10 inchi.