Primele impresii despre cel mai spectaculos BlackBerry din istorie (VIDEO)

Data: 31/01/2013 | Autor: .

Blackberry Z10

Concernul canadian BlackBerry, fostul Research in Motion, a lansat miercuri noul sistem de operare BlackBerry 10 impreuna cu primele telefoane cu care spera sa revina in prim-planul industriei IT&C. 

Dintre cele doua modele, Z10 si Q 10, cel mai mult a atras atentia modelul touchscreen Z10. Dovada ca au aparut deja, la numai cateva ore distanta, si primele unboxing-uri si review-uri.

Am selectat cateva dintre cele mai relevante. Le puteti vedea mai jos.

Telefonul fanion al noii generatii RIM, vine cu un ecran de 4,2 inch WXGA, cu o rezolutie de 1,280 x 768 pixeli la o densitate de 356ppi. Sub carcasa neagra, robusta si subtire, gasim un procesor dual-core Qualcomm MSM8960 Krait CPU de 1.5GHz care ruleaza impreuna cu 2 GB RAM, reusind sa acopere optim performantele noului sistem de operare Blackberry 10.

Notam si camera de 8 megapixeli capabila sa traga imagini in Full HD, la 1080p. A doua camera are 2 MP si poate inregistra imagini la 720p. La capitolul spatiu de stocare, telefonul prezinta 16 GB, memorie extensibila insa prin microSD pana la 32 GB. Z10 prezinta LTE (in functie de operator), Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 4.0 si NFC.

In ceea ce priveste autonomia, cei de la Blackberry spun ca aceasta permite 10 ore de convorbiri si 13 zile de stand-by.

Mai multe amanunte despre noul telefon cititi in stirea difuzata de GadgetReport.ro in ziua lansarii oficiale.