Primele PREZENTARI VIDEO cu noul Windows 10 (VIDEO)

Data: 1/10/2014 | Autor: .

windows_10store

Pe internet au inceput sa apara si primele reactii dupa prezentarea noului Windows 10, lansat marti de Microsoft, in cadrul conferintei de la San Francisco. Iar vestile sunt bune – noul W10 pare mai prietenos, mai usor de folosit si mult mai rapid decat Windows 8.

Microsoft s-a grabit cu lansarea Windows 10 dupa ce a primit nenumarate critici din partea utilizatorilor pentru calitatea indoielnica a W8.

Cei mai nemultumiti s-au aratat cei care ruleaza sistemul de pe desktop-uri fara touch, interfata Windows 8 fiind un adevarat cosmar pentru cei obisnuiti cu comenzile clasice.

De ce a sarit de la W8 la W10 ramane un mister. Probabil cei de la Microsoft au vrut sa demonstreze astfel, sugestiv macar, progresul tehnologic facut si nota maxima pentru noul sistem.

„Acesta va fi cel mai complet şi mai bun sistem de operare pe care Microsoft l-a conceput vreodată pentru companii” a declarat Terry Myerson, vicepreşedinte Microsoft responsabil cu sistemele de operare.

Poate cel mai important aspect legat de noul Windows 10 este ca, in premiera, integreaza intr-un mod optim deskptopul, laptopul, tableta si smartphone-ul oferind o interfata similara pentru toate gadgeturile.

Asta înseamnă că, de exemplu, aplicaţiile dezvoltate pentru versiunea desktop vor rula automat, fără niciun fel de optimizare şi adaptare, pe telefon sau tabletă. Mai mult, va exista un singur magazin de aplicaţii pentru toate platformele.

Windows 10 este conceput pentru a se adapta automat aparatului pe care este utilizat, fie că este vorba de o consolă de jocuri video Xbox, un calculator personal de biroud, un smartphone sau o tabletă. „Unele din aceste dispozitive au ecrane de 4 inci, altele de 80 de inci”, a spus Myerson.

În varianta desktop, ecranul de start (interfaţa Metro UI) va dispărea. Noul sistem de operare va putea fi instalat pe toate sistemele care rulează Windows 7 şi 8, potrivit Microsoft.

Meniul Start își face din nou apariția in noul W10, conținând tile-uri ce pot fi personalizate si asistentul Cortana. Aplicatiile care anterior rulau full-screen, acum ruleaza in ferestre si sunt disponibile si in modul Snap View, impreuna cu aplicatiile obisnuite. Le-am vazut deja implementate in Windows 8.1 Update 1.

Butonul Task View, de pe taskbar, afiseaza desktop-urile multiple si toate aplicatiile care ruleaza. Acesta poate fi activat si la glisarea degetului pornind de la stanga ecranului.

Aplicaţiile „universale” nu mai rulează exclusiv în fullscreen, ca în Windows 8, ci în ferestre, iar dimensiunea lor poate fi modificată.

Pentru utilizatorii avansaţi a fost introdusă în Command Prompt posibilitatea de a lipi text folosind combinaţia de taste CTRL+V.

Microsoft a lansat programul Windows Insider, de unde utilizatorii vor avea posibilitatea sa descarce, in formatul Technical Preview, sistemul de operare pentru laptop-uri si desktop-uri. Mai multe amanunte aici.

Windows 10 va fi disponibil, în versiunea finală, la mijlocul lui 2015. O versiune Technical Preview va putea fi descărcată foarte curând gratuit. Pe baza informaţiilor primite de la utilizatori, Microsoft va finisa varianta finală.

Mai multe informaţii veti gasi aici.