Primul automobil care ruleaza Android Auto (VIDEO)

Data: 27/05/2015 | Autor: .

hyundai-android-auto-1-970x647-c

Hyundai Sonata 2015 este primul automobil din lume care ruleaza sistemul de navigatie si infotainment Android Auto. Daca aveti un Hyundai, aflati ca toate modelele care au navigatie la bord vor putea rula, in viitor, software-ul produs de Google.

Gandit sa reprezinte alternativa la Apple CarPlay si lansat in luna martie, Android Auto va fi rulat, intr-o prima faza, pe ecranul de 8 inchi touch screen de pe ultimul model Hyundai Sonata.

hyundai-android-auto-3-970x647-cPentru a putea conecta smartphone-ul cu Android la sistemul infotainment al mașinii este necesar un cablu micro USB – USB.

Android Auto este compatibil doar cu telefoanele care ruleaza Android 5.0 Lollipop, asa ca aveti nevoie obligatoriu de un astfel de smartphone, daca vreti sa il conectati la masina.

Ce noutati aduce Android Auto fata de celelalte platforme multimedia auto? In primul rand o interfata de navigatie optimizata pentru comenzi vocale, bazata pe Google Maps.

Setarea traseelor, informatiile din trafic, alertele, toate au fost dezvoltate cu Google Now pentru a fi redate la un nivel optim pentru sofer, de la comenzile vocale la vocile care prezinta datele.

Intreaga platforma este, astfel, optimizata pentru doua lucruri esentiale – sa te ajute sa te descurci in trafic si sa iti asigure ambianta necesara, oferindu-ti posibilitatea de a cauta, vocal, piesele pe care vrei sa le asculti de pe internet.

hyundai-android-auto-5-970x647-c

Mai mult chiar, Android Auto iti invata preferintele muzicale si te  ajuta sa gasesti muzica ce-ti place, prin Google Play Music.

Android Auto se conecteaza, bineinteles, la smartphone si tableta, astfel ca iti va reda mesajele, fie ca e vorba de SMS-uri, emailuri si chiar statusuri de pe retelele de socializare.

In plus, iti aminteste lucrurile importante pe care le ai in agenda, gratie sincronizarii cu calendarul de pe tableta sau telefon.

Iar daca vei primi un apel in timp ce te afli la volan, poti sa dictezi sistemului preluarea apelului sau blocarea acestuia, insotit de un mesaj de tip SMS.

Cei de la Google afirma că Android Auto reprezinta viitorul in industria auto. Au deja acorduri cu 25 de producatori de automobile din Open Automotive Alliance pentru implementarea platformei software.

Detalii despre Android Auto vedeti in clipul video de mai jos,prezentate de seful proiectului Google Automotive, Andrew Brenner.