Primul SUV electric Hummer EV, gata de lansare. Va avea 1000 CP

Data: 30/07/2020 | Autor: .

Producătorul auto american GMC pregătește lansarea primului său SUV electric sub brandul Hummer. Dintr-un teaser cu LeBron James în rolul principal, aflăm că planurile includ două modele diferite, un SUV și un truck/pickup, ambele propulsate de un motor electric care va oferi numai puțin de 1000 CP.

Clipul video lansat de GMC dezvăluie atât versiunile de camion (truck) cât și SUV ale lui Hummer EV, ambele dotate cu un motor electric de 1.000 CP, care accelerează de la 0-100 km/oră în mai puțin de trei secunde.

Schițele prezentate la sfârșitul videoclipului arată un SUV cu aspect robust și un pickup cu patru uși, cu o benă scurtă în spate. Din imagini pare că primele Hummer electric vor avea dimensiuni ceva mai mici decât deja celebrul Cybertruck XXL anunțat de Tesla.

Autoblog estimează că SUV-ul EV va fi puțin mai mare decât Ford Bronco-ul cu patru uși recent lansat, cu un ampatament scurt, excelent pentru off-road.

Videoclipul GMC anunță că vom vedea Hummer EV în această toamnă, iar  producția este preconizată să debuteze în 2021.

Într-o altă secțiune a videoclipului, vedem un truck Hummer EV cu capota ridicată, expunând un portbagaj frontal destul de încăpător și care ar trebui să fie ușor de încărcat.

De asemenea, din teaser aflăm alte câteva dintre caracteristicile noilor modele Hummer EV, inclusiv detalii despre bateria Ultium, construită special pentru Hummer EV și Cadillac Lyriq (model ce va debuta pe 6 august).

Mașinile vor beneficia de încărcare rapidă, Cruise Super Gen, camere video și un nou sistem de infotainement.

Noile modele Hummer EV ar urma să fie construite, probabil, la noua fabrică din Lordstown, Ohio.