Review Trust Nika Sports. Cum se comportă căștile wireless de 250 de lei

Data: 31/07/2020 | Autor: .

Piața românească a fost invadată de zeci de modele de căști wireless pe bluetooth, unele bune, altele foarte proaste. Să alegi niște căști optime, care să aibă o autonomie decentă, un preț bun și un sunet optim poate fi o misiune dificilă. Dincolo de flagship-urile de la Apple, Samsung, Sony și Jabra, am testat o pereche de căști ieftine și foarte interesante,  Trust Nika Sports.

La numai 250 de lei cât costă aceste căști, nu ne-am așteptat la prea multe lucruri. Când le-am primit, am fost destul de circumspecți când am citit, pe cutie, detalii despre performanțele acestora.

Autonomie de până la 6 ore, la o singură încărcare, și pînă la 28 ore cu cutia încărcător, rezistența la apă și praf, sunet de calitate. Am mai văzut astfel de specificații pe căști cu  mult mai scumpe, care ne-au dezamăgit.

Odată deschisă cutia, am sesizat un prim avantaj al acestor căști. Trust Nika Sports vin cu două tipuri de prinderi din silicon. Le poți purta ca pe niște bumbi, bine prinși în ureche, dar le poți atașa și niște găici speciale, plasate peste ureche, astfel că sunt excelente pentru alergat, în general pentru activități sportive.

Prinderile din silicon se schimbă foarte ușor și au și un marcaj pe ele, astfel încât să le plasezi în forma optimă.

În cutie mai primești alte câteva tipuri de dopuri și prinderi din silicon, pe diverse mărimi, cutia de încărcare, destul de mare, și un cablu mini-usb pentru încărcare.

Odată puse în urechi, căștile le conectezi la telefon prin Bluetooth. Le vei găsi în câteva secunde, cu numele Trust Nika Sports.

SUNET PUTERNIC, BINE CALIBRAT

Din momentul în care vei porni Spotify-ul, Youtube-ul sau orice alt serviciu de streaming multimedia folosești (Netflix, HBO Go, Amazon Prime etc) cu siguranță vei fi surprins de calitatea sunetului.

Trust Nika Sports  oferă un sunet puternic, bine calibrat în ambele difuzoare, cu un mix destul de bun între înalte, medii și joase.

E un sunet clar, nu cel mai bun posibil, însă decent și plăcut. Muzica și mai ales vocile se aud foarte clar, cu un bass destul de bine definit.

Pentru 250 de lei cât costă aceste căști Trust Nika Sports, sunetul este, cu siguranță, peste nivelul de preț.

Căștile au o izolare fonică destul de bună și, în conversațiile pe telefon, n-am avut probleme ca interlocutorul să ne înțeleagă, chiar și în condiții de vânt, pe malul mării.

Ai pe căști funcții pentru next/previous/pause/play/voice assistant, astfel că le vei putea controla direct în ureche. Butoanele nu sunt dintre cele mai bune, astfel că vor mai da erori, dacă nu înveți să le apeși așa cum trebuie.

Pe de altă parte, căștile Trust Nika Sports nu vin cu o aplicație, astfel că nu vei putea să le reglezi după preferințe însă, testate de mai mulți cunoscuți, niciunul nu s-a declarat nemulțumit, semn că există un reglaj mediu, mulțumitor pentru majoritatea utilizatorilor. Probabil au ajuns la acest sonor după ce au testat un focus group.

AUTONOMIE DE 4 ORE

În ceea ce privește autonomia, Trust Nika Sports au rezistat cu succes aproape 4,30 ore, având acumulatori de 40 mAh, fără să le punem la încărcat în carcasa specială care oferă 300 mAh. Probabil cu aceasta, mai obținem 2-3 ore. Cert este că, din acest punct de vedere, performanța este una optimă. Sunt alte căști mai scumpe care mor după aproape 2 ore.

Pentru cât dai pe ele, Trust Nika sunt, la acest capitol, un best buy.

Nu se încarcă foarte rapid, astfel că va trebui să le lași în priză cam 3 ore, însă pe ansamblu se descurcă excelent dacă le folosești la alergat, la sală, mai cu seamă că sunt rezistente la transpirație, picăturile de apă și praf, având standardul IPX7.

CONCLUZIA NOASTRĂ

În concluzie, Trust Nika Sports sunt, fără îndoială, o alternativă destul de bună la produsele mai scumpe de la Samsung, Apple, Jabra sau Sony. La cei 250 de lei cât plătești pentru ele, arată și se comportă peste acest nivel de preț.

Materialele din care sunt făcute căștile sunt rezistente, nu sunt foarte grele, având numai 8 grame fiecare, sunetul este destul de ok, iar autonomia lor este în media pieței. Și mai e un aspect important. Pe toate perioada în care le-am folosit, n-a căzut niciodată conexiunea Bluetooth.

În esență, dacă nu vreți să cheltuiți prea mult pe o pereche de căști fără fir, Trust Nika Sports sunt o alternativă foarte bună.

Vin cu două tipuri de prinderi, pentru sport și pentru o utilizare casnică sau la birou, nu dezamăgesc la capitolul sunet și sunt ieftine.

Cumpara castile de pe acest LINK.