Primul telefon Nokia cu Windows 8. Va da lovitura?

Data: 7/08/2012 | Autor: .

Nokia pregateste lansarea primului telefon cu sistemul de operare Windows Phone 8. Un site din China, WPDang, a publicat doua fotografii cu prototipul acestuia.

Noul telefon Nokia ar urma sa fie prezentat la Nokia World 2012. Smartphone-ul pare sa ruleze Windows Phone 8 insa acest lucru este cel putin curios in conditiile in care Microsoft va lansa sistemul de operare abia in noiembrie.

Potrivit expertilor, nu este exclus ca telefonul ce va fi prezentat la Nokia World sa ruleze Windows 7.5 sau 7.8 cu optiunea de upgrade la W8.

Nu se cunosc foarte multe informatii despre acest protototip insa, pe surse, se spune ca va fi primul Nokia Lumia cu procesor quad-core la 1,5 Ghz si cel mai probabil va avea 2 GB de RAM.

Telefonul ar urma sa aiba o camera de 8 sau 12 MP si sa prezinte, alaturi de Windows 8, si o suita nou-nouta de aplicatii dedicate Nokia.

Pentru Nokia, lansarea noului telefon reprezinta un moment de rascruce. Gigantul cu picioarele de lut se zbate in prezent intr-o criza financiara puternica, determinata de scaderea vanzarilor.

Nokia a pierdut, cel putin pana in prezent, lupta cu principalii sai rivali – Apple si Smasung si spera ca odata cu noua generatie de telefoane Lumia sa revina in atentia cumparatorilor.