Primul trailer TV pentru filmul The Hobbit (VIDEO)

Data: 24/10/2012 | Autor: .

Producatorii noii trilogii “The Hobbit” au lansat pe televiziunile americane primul trailer de promovare. Primul film din serie va fi lansata in cinematografele din Romania pe 14 decembrie.

Este vorba de ecranizarea romanului fantasy de J.R.R. Tolkien “The Hobbit: An Unexpected Journey” care se petrece cu 60 de ani inaintea aventurilor din Lord of the Rings si care ne prezinta povestea hobbitul Bilbo Baggins (Martin Freeman).

Povestea din The Hobbit urmareste calatoria lui Baggins, care ia parte la o expeditie de proportii epice, pentru a redobandi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor.

Bilbo nu il refuza pe vrajitorul Gandalf cel Sur si se alatura unui grup de treisprezece gnomi, condusi de legendarul razboinic Thorin Scut de Stejar, intr-o calatorie care ii va purta in Tara Pustietatii, pe taramuri inselatoare, pline de goblini, orci si vrajitori.

In The Hobbit, Ian McKellen se intoarce in rolul lui Gandalf cel Sur, personaj jucat si in trilogia “Stapanul Inelelor”, alaturi de Martin Freeman in rolul principal, Bilbo Baggins, si de Richard Armitage, ca Thorin Scut de Stejar.

Reluandu-si partiturile din “Stapanul Inelelor”, in trilogia “Hobbitul” revin Cate Blanchett, in rolul Galadriel, Ian Holm, in rolul lui Bilbo cel in varsta, Christopher Lee, ca Saruman, Hugo Weaving, ca Elrond, Elijah Wood, ca Frodo, si Andy Serkis in rolul lui Gollum.

De regia acestui film s-a ocupat tot Peter Jackson, care este si co-scenarist alaturi de Fran Walsh, Philippa Boyens si Guillermo del Toro si care ne-a anuntat de curand ca filmul va avea trei parti si nu doua cum se spusese initial.

Premiera mondiala a filmului “The Hobbit: An Unexpected Journey/Hobbitul: O Calatorie neasteptata” va avea loc pe 28 noiembrie 2012 in Noua Zeelanda, locul in care au fost filmate atat cele trei filme din “Stapanul Inelelor” si in care vor fi realizate si celelalte doua filme ale trilogiei “The Hobbit”.

Conform Mediafax, filmul in regia lui Peter Jackson, care a coordonat si trilogia “Stapanul Inelelor”, scrisa de acelasi J.R.R. Tolkien, va ajunge in cinematografele romanesti pe 14 decembrie.

Cel de-al doilea film al trilogiei va fi lansat in cinematografe pe 13 decembrie 2013, in timp ce cel de-al treilea este asteptat in vara anului 2014.