Primul „unboxing” video cu noul iPad

Data: 13/03/2012 | Autor: .

Un site IT&C din Vietnam a prezentat, in premiera, primul iPad in cutia originala. Unboxing-ul a fost realizat marti, iar apoi clipul a fost ridicat pe youtube.

Imaginile prezinta versiunea alba a tabletei, in cutia originala. Intr-o limba imposibila, cei de la Tinhte.vn explica in detaliu noutatile aduse de a treia generatie iPad. Imaginile sunt insa relevante.

Tableta va fi lansata pe 16 martie in SUA, Canada, Marea Britanie, Franta, Germania, Elvetia si Japonia. Ulterior va ajunge si pe celelalte piete. In Romania o vom avea pe 23 martie.

Dincolo de imaginile unboxing-ului, puteti urmari mai jos clipul video oficial care prezinta in detaliu noua tableta iPad. Cum era de asteptat, Apple insista pe calitatea ecranului, una remarcabila, si pe experienta in utilizare.

GadgetReport.ro a scris joi, dupa ce a transmis live lansarea iPad, ca noua tableta arata identic cu iPad 2. Niciun artificiu de design, nicio culoare noua.

Marea imbunatatire o constituie insa ecranul.Un Retina cu cea mai mare rezolutie din piata, de 2048 x 1536 pixels, adica 264 pixels per inch. Spre comparatie, iPad 2 are 1024X768, Kindle Fire si BlackBerry PlayBook au 1024X600, iar Galaxy Tab 10.1 1280X800. Sa nu uitam insa ca Samsung a anuntat ca va lansa o tableta cu un display de 11,6 inch si o rezolutie de 2560×1600. Si asta in trimestrul II.

Apple crede, insa, cu tarie, ca noul sau ecran, cu 3,1 milioane de pixeli, va face toti banii. Display-ul este atat de bun incat, din ce spun cei de la Apple, are o rezolutie peste capacitatile Xbox 360 si PS3 si are de doua ori mai multa memorie decat acestea (1GB)

In rest, celelalte estimari legate de dimensiuni, conectivitate si autonomie s-au confirmat. Tableta va avea 4G LTE, HSPA+, iar acumulatorul va tine 10 ore in wi-fi si 9 ore in 4G. Pentru LTE si HSPA+ nu au fost prezentate date.

Un procesor depasit moral?

Marele semn de intrebare il constituie insa procesorul. Apple a dotat noua tableta cu un procesor dual core A5X si grafica quad-core. Si asta cand toata lumea se astepta ca Apple sa vina cu un procesor quad-core, in noul trend confirmat la Mobile World Congress de la Barcelona.

A5x pare, in fapt, acelasi procesor dual-core Cortex A9 CPU ca si cel de pe iPad 2, insa vine cu o grafica mai buna, probabil un PowerVR SGX543 MP4 in locul dual-core-ului PowerVR SGX543MP2. Cei de la Apple au incercat, la conferinta de lansare, sa ne ia ochii cu un demo al jocului Infinite Blade Dungeon.

Apple afirma ca noul procesor este de doua ori mai puternic decat A5-ul de pe iPad 2 si de patru ori peste chipset-ul NVIDIA’s Tegra 3.

Greu de crezut, in conditiile in care Tegra3 — CPU-ul este Quad iar GPU-ul este 12-core. Ramane ca testele sa isi spuna cuvantul.

Semne de intrebare ridica si camera foto/video. In conditiile in care toata lumea se astepta sa vada un 8 MP, Apple a dotat noul iPad cu un 5MP, in aceiasi configuratie ca si pe iPhone 4s. Camera inregistreaza video la 1080p, ceea ce era de asteptat.

Productia noii tablete iPad costa 310 dolari, astfel ca Apple are un profit de peste 50%, arata o analiza realizata de UBM TechInsights, citat de Rfdesignline. Costul de 310 dolari este valabil pentru o tableta 4G LTE 16GB. Datele arata ca, la pretul anuntat oficial, de 629 dolari, Apple isi asigura o marja de profit de 51%