Prize modulare – ce sunt și cum ne ușurează viața

Data: 25/07/2019 | Autor: .

Prize modulare – ce sunt și cum ne ușurează viața

Atunci când ne mutăm la o casă nouă sau ne decidem că este momentul să modernizăm apartamentul, primele gănduri zboară întotdeauna către finisaje precum parchet, uși, geamuri sau la obiecte noi de mobilier. Aspect deseori ignorat, instalația electrică învechită, împreună cu prizele și întrerupătoarele slab calitative ne pot pot da mari bătăi de cap pe viitor. Așadar, lista îmbunătăților indispensabile confortului și siguranței trebuie să conțină obligatoriu și modernizarea instalației electrice, inclusiv montarea de prize modulare.

Ce sunt prizele modulare și cum ne ușurează viața

Stilul de viață modern înseamnă tehnologie de jur împrejur, iar tehnologia atrage după sine felurite cabluri întinse prin toată casa. Prizele modulare, cunoscute și sub numele de prize media, reprezintă soluția perfectă pentru cablurile întinse peste prin casă pentru conexiunile la TV, internet sau telefon.

Trebuie să știi că există rame de diferite dimensiuni (de la 2 până la 6 module), în care se monteaza aceste module. Modulele respective pot fi atât întrerupătoare cât și prize de diferite tipuri: de curent, cu sau făra împamântare, prize de telefon, internet, cablu TV, USB, cablu audio, VGA, etc.

Întrerupatoarele pot fi și ele de mai multe tipuri și/sau lățimi și pot fi combinate între ele sau cu prize, asigurând legăturile electrice corespunzatoare.

Cu prizele modulare puteți combina ușor instalația electrică cu telefonul, internetul sau antena TV, într-un mod mult mai elegant. Acestea sunt soluții recomandate în toate tipurile de încăperi, fiind extrem de utile în spații mici. În prezent, pe piață sunt disponibile soluții destul de variate, potrivite pentru nevoile fiecăruia. De exemplu, poți menține prizele clasice de curent și alege o priză modulară cu tipul de conexiune de care ai nevoie, fie că vorbim de VGA, TV satelit, coaxial, USB, internet sau audio.

Sună bine? Dacă ești încântat de avantajele practice ale acestor prize modulare, descoperă în continuare și avantajul… estetic.

Prize modulare – detalii de design neașteptate

Un detaliu prea puțin cunoscut despre prizele modulare este multitudinea de „accesorii” care se pot folosi: de la rame și capace din plastic calitativ, până la rame metalice și din sticlă.

Prizele și întrerupătoarele clasice au un design învechit și nu permit instalarea mai multor module. Deseori albe sau negre, nu aduc niciun aport estetic în camera în care sunt montate, cele albe îngălbenindu-se în timp.

Prizele modulare permit personalizarea aparatajului, astfel încât tu poți alege un model care să se potrivească designului camerei. De exemplu, la modelele cu ramă din sticlă termorezistentă, poți alege din mai multe culori, precum alb, negru, gri, auriu, violet, verde sau albastru.

Alege produse calitative

Prizele modulare, la fel ca și întrerupătoarele modulare, presupun un cost puțin mai ridicat față de cele convenționale. Totuși, trebuie luată în calcul calitatea lor, care este întotdeauna superioară, iar investiția va fi într-o instalație electrică concepută să deservească utilizatorul pe o perioadă lungă de timp. Un aparataj ieftin schimbat des reprezintă, pe termen lung, o cheltuială ridicată, total ineficientă.

Dacă ești în plină renovare sau construcție a casei visurilor tale, investește cu cap, alege finisaje și aparataje de calitate, iar când mergi la cumpărături, fie în magazine fizice, fie în online adaugă în coș și  câteva prize modulare.