Vitaminele și suplimentele nutriționale, efect zero pentru sănătate?

Data: 22/07/2019 | Autor: .

Vitaminele și suplimentele nutriționale, efect zero pentru sănătate?Un amplu studiu realizat în peste 277 de clinici din întreaga lume a arătat că vitaminele și suplimentele nutriționale, vândute în magazine, nu au niciun rol semnificativ în protecția împotriva bolilor cardiovasculare, în general în optimizarea stării de sănătate, relatează GadgetReport.ro

Potrivit studiului, citat de Newatlas, aproape toate suplimentele investigate, care includ multivitamine, seleniu, vitamina A, B6 și D, nu au demonstrat niciun fel de legătură cu creșterea sau descreșterea riscului de boli cardiovasculare.

Doar trei sumplimente, care include Omega 3 și acid folic, au putut fi asociate cu o reducere de 10% a riscului respectiv.

,,Marea majoritate a multivitaminelor, mineralelor și dietele asociate nu pot fi asociate cu îmbunătățirea stării de sănătate”, a declarat autorul studiului, Safi Khan.

Rezultatele vin să confirme concluziile unui alt studiu, realizat în 2018, care a susținut aceeași idee, că dacă iei suplimente minerale sau vitamine, asta nu înseamnă că vei fi mai sănătos.

,,Mai bine îți revizuiești obiceiurile alimentare, mănânci mai multe alimente bogate în nutrienți, adopți un stil de viață sănătos, cu multă mișcare decât să te bazezi pe aceste soluții’’, este concluzia expertului.

Americanii consumă, anual, multivitamine, minerale și alte suplimente în valoare de 30 de miliarde de dolari.