Proiectul Baidu. Cum vrea Dell sa cucereasca piata chineza

Data: 6/09/2011 | Autor: .

Compania Dell a semnat un parteneriat cu Baidu, cel mai mare motor de cautare de pe piata chineza, intr-un proiect ce vizeaza dezvoltarea unei oferte comune de tablete si telefoane mobile cu noul soft de operare Baidu, anuntat saptamana trecuta.

Potrivit yahoo news, interesul Dell este dat de cresterea spectaculoasa a pietei IT&C din China, care are, in prezent, peste 900 de milioane de abonati telefonici.

Baidu este unul dintre cele mai cunoscute branduri din China, si un telefon mobil sau o tableta purtand acest nume ar putea profita de popularitatea brand-ului. Prin asocierea cu Baidu, Dell spera sa spulbere ofertele rivalilor de la Apple si Lenovo.

Dell a confirmat parteneriatul, insa nu a dorit sa prezinte detalii. Presa chineza speculeaza ca primele produse ar putea fi lansate cel mai devreme in noiembrie, potrivit sursei citate.

Baidu este cel mai mare motor de cautare din China, cu o cota de piata de aproximativ 80%. Saptamana trecuta, compania a lansat primul sau software pentru smartphone-uri si tablete, Baidu Yi, bazat pe platforma Android de la Google.