Proiectul modelului electric Dacia Spring, anulat? Renault se retrage din China

Data: 15/04/2020 | Autor: .

Grupul Renault, proprietarul Automobile Dacia, vrea să se retragă din China, acolo unde colaborează cu producătorul local Dongfeng. Măsura va duce, mai mult ca sigur, la anularea proiectului Dacia Spring. Mașina electrică urma să fie asamblată la uzina chineză, relatează GadgetReport.ro

Confruntați deja cu mari probleme financiare, pe fondul pandemiei de coronavirus, francezii au făcut deja primul pas, anunțând că vor vinde chinezilor pachetul de 50% din acțiuni deținut la firma mixtă deținută împreună cu Dongfeng în Wuhan, Dongfeng Renault Automotive Company.

„Începem un nou capitol în China. Ne vom concentra pe vehiculele electrice şi vehiculele comerciale uşoare, precum şi pe o utilizare mai eficientă a relaţiei noastre cu Nissan”, a declarat Francois Provost, preşedinte Renault pentru regiunea China. În paralel, cele două companii vor continua cooperarea cu Nissan, în special în ceea ce priveşte motoarele de ultimă generaţie.

Anunțul privind „divorțul” dintre Renault și Dongfeng ar putea pune capăt proiectului Dacia Spring, model care urma să fie construit pe aceeași platformă ca și Renault K-ZE, automobil electric vândut deja pe piața chineză.

Primul vehicul 100% electric al mărcii românești ar putea rămâne astfel doar un exercițiu de design, dacă francezii nu vor găsi, între timp, o altă uzină unde să-l asambleze.

Se speculează că modelul ar putea fi totuși dezvoltat de eGT New Energy Automotive Co. Ltd. (eGT), un joint venture cu Nissan, dar care rămâne de văzut dacă va fi pus în practică, având în vedere și tensiunile dintre Renault și Nissan.

Dacia Spring urma să fie lansată în 2021.

Dacia Spring, primele imagini video. Va avea succes mica mașină electrică ,,made in China’’?