Samsung renunță la televizoarele LED și se focusează pe QD-OLED. O tehnologie mai bună ca OLED?

Data: 15/04/2020 | Autor: .

Samsung renunță la televizoarele LED și se focusează pe QD-OLED. O tehnologie mai bună ca OLED?

Samsung și-a anunțat recent planurile de suspendare a producției tuturor panourilor LCD  până la sfârșitul acestui an. Dacă inițial se credea că decizia are legătură cu scăderea vânzărilor de televizoare LCD, noi informații acreditează ideea că măsura a fost luată pentru că sud-coreenii se vor focusa pe noua tehnologie QD-OLED, relatează GadgetReport.ro

Potrivit MyDrivers, gigantul electronic din Coreea de Sud vrea să concureze cu televizoarele OLED ale LG, urmând să lanseze o nouă gamă de televizoare care va depăși calitatea și durabilitatea imaginii oferite de rivalul său coreean. Se spune, astfel, că panourile QD-OLED au luminozitate mai mare, mai mult volum de culoare și, cel mai important, o durata de viață îmbunătățită.

TEHNOLOGIA QD-OLED

Noua tehnologie QD-OLED sincronizează tehnologiile OLED și Quantum Dots pentru a emite o singură culoare filtrată, de o calitate mai bună și cu costuri de producție mai reduse. Samsung ar folosi fosfura de iridiu în loc de cadmiu pentru fabricarea noilor panouri.

Noile display-uri QD-OLED ale Samsung vor oferi o durată de viață de 1 milion de ore, mult mai lungă decât durata de viață a ecranelor OLED obișnuite. Samsung susține, de asemenea, că panourile QD-OLED vor fi mai puțin sensibile la fenomenul de burn-in, marea problem a televizoarelor OLED.

Noua tehnologie QD-OLED se află încă în faza de dezvoltare, astfel că va mai dura o perioadă până să vedem noile televizoare Samsung în magazine.

Compania anunțase, încă de anul trecut, că va investi aproximativ 11 miliarde de dolari pentru a-și moderniza fabricile de producție LCD, pentru a realiza ecrane QLED . Aparent, ecranele QD-OLED sunt mai ieftine în comparație cu ecrane OLED, dar prețurile televizoarelor QD-OLED vor fi în continuare mai mari, cel puțin inițial, din motive tehnice. Între timp, compania investește și capital în realizarea de televizoare microLED .

În următorii câțiva ani, Samsung ar putea renunța la televizoarele QLED și să vândă numai televizoare QD-OLED și microLED.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.