Project ARA! Telefonul Google care anunţă o revoluţie IT

Data: 23/05/2016 | Autor: .

Project-Ara-Google-2016

Planurile Google privind constructia primului telefon modular din lume, Project ARA, la care ii vei putea schimba componentele pe masura ce apar altele noi, mai performante, merg ca pe roate. Primul gadget va fi prezentat în decembrie, iar pe piata ar putea ajunge in primavara anului viitor, relatează GadgetReport.ro

Project ARACine nu si-ar dori sa schimbe componentele la telefon cu altele mai noi, decat sa dea milioane pe un alt gadget nou? Asta este in esenta filozofia dupa care a fost construit Project Ara.

Google a prezentat un nou clip video care vine cu noutati despre acest telefon. Astfel aflam ca telefonul se va asambla precum un puzzle, piesele urmand sa intre in niste lacasuri speciale, cu ajutorul unor magneti.

Directorul de proiect de la Google, Paul Eremenko, declara, recent, ca gadgetul va rula o versiune modificata a sistemului de operare Android si că va suporta schimbarea modulelor fara sa fie nevoie sa inchizi telefonul.

Adica, de exemplu, daca filmati ceva interesant si nu mai aveti destula memorie, o veti putea inlocui instant. La fel si cu schimbatul camerelor foto/video, in functie de conditiile in care va aflati, sau mai ales cu bateria.

Componentele telefonului vor veni in diverse modele si culori si vor putea fi cumparate din Play Store.

Google lucreaza la dezvoltarea acestui proiect cu Quanta, Toshiba, Rockchip, Foxconn, Laird Technologies si Array Labs.

Dezvoltat pana acum la nivel de concept, Project ARA este deja un smartphone funcţional. Dovadă demonstraţia facuta de expertul Rafa Camargo la conferinta Google I/O 2015.

In clipul video de mai jos, il vedeti pe Rafa Camargo cum ataseaza toate componentele telefonul si cum functioneaza camera video.

GadgetReport.ro relata, recent, ca Google cauta deja un producator de imprimante 3D cu care sa lucreze la dezvoltarea primului telefon modular Project Ara.

Primul smartphone Project ARA ar putea fi prezentat in decembrie, iar pe piata va ajunge in primavara anului viitor!