Project Ariana. Cum arată viitorul jocurilor pe calculator

Data: 10/01/2017 | Autor: .

Project Ariana. Cum arată viitorul jocurilor pe calculator

Compania Razer a lansat la CES 2017 conceptul Project Ariana, un dispozitiv care va extinde experienţa de gaming în întreaga încăpere. Prototipul ar urma să devină realitate în următori 2-3 ani, relatează GadgetReport.ro

Project Ariana combină o cameră fish-eye, cu o deschidere de 155 de grade, cu o pereche de camere 3D şi un proiector, Razer Chroma, iar rezultatul este o imagine extinsă în mediul ambiant, oferind astfel jucătorului o experienţă inedită.

„Ariana te face să te simţi parte din joc, îţi oferă efecte vizuale şi auditive care fac ca experienţa de joc să treacă la un nivel fără precedent”, a declarat Min-Liang Tan, CEO-ul Razer.

Project Ariana.

Gadgetul seamănă cu conceptul Microsoft Illumiroom, lansat în 2013 la CES, dedicat consolei Xbox, dar care însă nu a devenit realitate.

Razer este decisă însă să treacă dincolo de concept, dovadă că a lansat un parteneriat cu Philips, Lenovo şi Antec, pentru a putea transforma Project Ariana într-un produs de serie, la un preţ competitiv.

Prototipul are mari şanse să devină realitate în următorii ani, pe măsură ce tehnologia jocurilor va aduce imagini de înaltă definiţie, 4K, care să poată fi exploatate într-o experienţă multimedia completă.

Mai multe detalii aflaţi de pe site-ul oficial.