Qualcomm: Primele telefoane 5G vor fi lansate în 2019

Data: 23/10/2018 | Autor: .

Qualcomm: Primele telefoane 5G vor fi lansate în 2019Qualcomm anunță că primele telefoane 5G vor fi lansate anul viitor. Cristiano Amon, președintele companiei, a declarat, cu ocazia 4G/5G Summit din Hong Kong, că vom vedea cel puțin două flagship-uri cu 5G în 2019, unul în prima jumătate a anului, iar al doilea la vară, relatează GadgetReport.ro

Interesant este că Oppo, Vivo și Xiaomi au anunțat deja că vor lansa în 2019 primele telefoane 5G, iar Motorola pregătește o versiune cu modemul Qualcomm Snapdragon X50 5G.

Pe lista primelor telefoane cu 5G s-ar putea afla și telefoanele flexibile anunțate de Samsung (Galaxy X) și Huawei, dar și viitorul iPhone XI, care ar urma să debuteze în a doua parte a anului viitor.

După ce a prezentat în iulie prima antenă pentru smartphone-uri 5G, capabilă să ofere transfer de date la viteze gigabit, Qualcomm a prezentat, zilele trecute, și o versiune cu 25% mai mică,  QTM052 mmWave, care va echipa viitoarele flagship-uri.

Tehnologia 5G este capabilă să ofere viteze de 3,77 Gb/s, faţă de maxim 350 Mb/s, cât oferă internetul 4G+.

Viteza incredibilă de transfer, ce va putea ajunge până la 10 GB pe secundă, va permite dezvoltarea la scară largă a serviciilor de streaming în format 4K, astfel că nu este exclus ca, în următorii ani, posturile TV să îşi treacă emisia pe internet.

Tehnologia 5G va permite, de asemenea, dezvoltarea maşinilor inteligente, a electrocasnicelor conectate la web şi, în general, a transferului de date la un nivel fără precedent, astfel încât accesul la informaţie va deveni instantaneu, indiferent de unde îl accesezi.