R2-D2, vândut la licitaţie cu 2,7 milioane de dolari. Noi detalii despre Star Wars – The Last Jedi

Data: 3/07/2017 | Autor: .

R2-D2, vândut la licitaţie cu 2,7 milioane de dolari. Noi detalii despre Star Wars - The Last Jedi

R2-D2, droidul din seria Star Wars, a fost vândut la o licitaţie, în Statele Unite, pentru suma record de 2,7 milioane de dolari. La acelaşi eveniment, la care au participat sute de fani ai Războiului Stelelor, au mai fost vândute o cască a lui Darth Vader şi o sabie al lui Luke Skywalker, relatează GadgetReport.ro

R2-D2 este droidul original, folosit în filmele din seria Star Wars – A New Hope, The Empire Strikes Back, Return of the Jedi, The Phantom Menace şi Attack of the Clones.

R2-D2 nu este un robot funcţional ci mai mult un obiect de decor, de 43 x 29.5 x 20 inchi, cu câteva artificii tehnice, care îl fac să lumineze şi să se mişte ca în film.

R2-D2 a fost construit din mai multe părţi originale folosite în Star Wars asta pentru că, de-a lungul anilor, au fost folosite mai multe variante de robot, cu mici diferenţe de ordin estetic.

Holywood Reporter relatează că cel care a cumpărat robotul R2-D2 a dorit să rămână anonim. Cert este că avem de-a face, cu siguranţă, cu un fan al seriei Star Wars.

În cadrul licitaţiei, fanii au mai putut cumpăra arme ale rebelilor şi soldaţilor Imperiului şi o armură a celebrului Lord Darth Vader.

Star Wars a ajuns la venerabila vârstă de 40 de ani. Războiul Stelelor a însemnat mai mult decât un simplu film SF. Scenariştii din Star Wars şi-au imaginat un viitor în care tehnologia avea să joace un rol decisiv. 40 de ani mai târziu, dronele, hoverbyke-urile şi drozii au devenit realitate, relatează GadgetReport.ro

STAR WARS THE LAST JEDI SE LANSEAZĂ ÎN DECEMBRIE

Următorul film din seria initiala Star Wars, The Last Jedi, va ajunge în cinematografe pe 15 decembrie 2017.

Regizat de Rian Johnson, filmul Star Wars: The Last Jedi va continua povestea din The Force Awakens, din momentul în care Rey îi duce lui Luke Skywalker vechea sa sabie laser. The Last Jedi va fi urmat, în 2019, de Războiul stelelor – Episodul IX.

Filmul, al treilea din a treia trilogie a seriei Star Wars, va fi regizat de Colin Trevorrow (care a mai regizat Jurassic World în 2015), după un scenariu scris de Rian Johnson. Premiera filmului este programată a avea loc la 24 mai 2019.