Raport neoficial:Galaxy Note7 a explodat din cauza bateriei

Data: 17/01/2017 | Autor: .

Raport neoficial:Galaxy Note7 a explodat din cauza bateriei

Bateriile au fost principalul motiv al aprinderii unora dintre smartphone-urile Galaxy Note7, a declarat luni o persoană apropiată situaţiei, în urma unei investigaţii efectuate de Samsung Electronics.

Potrivit Reuters, rezultatele investigaţiei ar urma să fie făcute publice în data de 23 ianuarie 2017, cu o zi înainte să fie anunţate cifrele gigantului de tehnologie pe cel de-al patrulea trimestru financiar, relatează GadgetReport.ro

Samsung a simulat aprinderea telefoanelor în cadrul investigaţiei, constatând că motivul nu este legat de proiectarea hardware şi software.
Samsung a anunţat în septembrie rechemarea a 2,5 milioane de telefoane Galaxy Note7, afirmând că motivul aprinderii este modelul de baterie produs de unul dintre furnizori, identificat ulterior drept afiliata sa Samsung SDI.

Ulterior şi telefoanele prevăzute cu baterii furnizate de un alt producător au început să ia foc, iar Samsung a decis retragerea de pe piaţă a tuturor telefoanelor Galaxy Note7, a căror producţie a fost oprită.

Potrivit presei internaţionale, pe 23 ianuarie, Koh Dong-jin, directorul Diviziei Mobile Samsung, va face public rezultatul anchetei şi va prezenta şi măsurile ce vor fi luate pentru a fi prevenite astfel de probleme în viitor.