Dotări SF pentru iPhone 8. Recunoaştere facială şi control fără atingeri

Data: 19/01/2017 | Autor: .

Dotări SF pentru iPhone 8. Recunoaştere facială şi control fără atingeri

Noul smartphone iPhone 8, pe care Apple îl va lansa în luna septembrie, va fi primul gadget lansat de companie care va include un senzor de recunoaştere facială şi o tehnologie de recunoaştere a gesturilor, astfel că telefonul va putea fi controlat fără să-l atingi, relatează GadgetReport.ro

Potrivit informaţiilor prezentate de AppleInsider, care citează cunoscutul analist Timothy Arcuri, recunoaşterea facială va fi posibilă graţie unor senzori laser şi infraroşu, plasaţi în apropierea camerei de selfie.

Informaţia vine să confirme declaraţiile făcute anterior de analistul Ming-Chu Kuo, de la KGI Securities, care afirma că iPhone 8 va include un senzor biometric care va scana faţa utilizatorului şi chiar irisul.

Noile tehnologii vor înlocui clasicul deja senzor de amprentă Touch ID şi vor reprezenta un pas important în folosirea telefonului în aplicaţii de realitate virtuală.

Apple va lansa, cel mai probabil, două versiuni de iPhone 8, una cu ecran de 5 inchi şi o alta cu ecran de 5,8 inchi, ambele display-uri curbate şi extinse pe toată suprafaţa, la fel ca Xiaomi Mi Mix.

Ca urmare a extinderii ecranelor, telefoanele vor avea aceleaşi dimensiuni ca seria 7. Potrivit analiştilor, citaţi de MacRumors, modelul de 5,8 inchi va avea un display OLED, cu mult mai performant decât cele LCD de pe telefoanele din prezent.

O altă noutate prezentată recent de GadgetReport.ro este încărcarea wireless, pe care iPhone 8 o va oferi în standard. Potrivit 9to5mac.com, Foxcon dezvoltă tehnologia wireless pentru dispozitivele iOS şi iPhone 8 ar putea fi primul telefon care va avea această facilitate.

iPhone 8 ar urma să fie mai subţire şi mai uşor decât iPhone 7, iar butonul de home va fi înlocuit cu unul virtual, accesat din display-ul acestuia.

În carcasă, Apple va dota telefonul cu un procesor A11 pe 10 nm, 4/6 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 64/128/256 GB. Telefonul va rula noul sistem de operare iOS 11 care va include, în premieră, facilităţi pentru experienţa VR (realitatea virtuală).

Iphone 8 va intra pe internet la viteze de 600 Mbps, graţie modemului Intel 7360 LTE. Rămâne un semn mare de întrebare legat de această dotare cât şi despre senzorul de iris şi bateria noului telefon, despre care se speculează că ar urma să aibă 3350 mAh.
În privinţa camerelor, iPhone 8 ar urma să vină cu una de selfie, de 4 MP, şi o alta dual-lens de 16 MP, cu stabilizare optică. Telefonul va înregistra şi reda clipuri la rezoluţie 4K.

Preţurile noului telefon ar urma să plece de la 750 de dolari. Cel mai scump iPhone 8 ar putea fi vândut la 1150 dolari, cât costă un laptop de ultimă generaţie.

Presa internaţională speculează că noul telefon ar putea fi prezentat nu în septembrie, aşa cum ne-a obişnuit Apple cu lansările din ultimii ani, ci chiar pe 29 iunie 2017, într-un eveniment care ar putea avea loc în noul sediu al companiei din Cupertino, California, aflat în faza finală de construcţie şi care va fi inaugurat cu această ocazie.

Bineînţeles, toate informaţiile trebuie privite ca simple speculaţii, Apple evitând orice comentariu pe tema lansării şi dotărilor noului smartphone.