Samsung a anunţat cauzele exploziilor Galaxy Note7

Data: 23/01/2017 | Autor: .

Samsung a anunţat cauzele exploziilor Galaxy Note7

După o investigaţie care a durat peste trei luni, Samsung a anunţat, oficial, cauzele care au dus la explozia telefoanelor Galaxy Note7. De vină au fost acumulatorii smartphone-urilor, este concluzia sud-coreenilor, relatează GadgetReport.ro

La investigaţie au participat peste 700 de experţi şi ingineri care au analizat mai mult de 200.000 de telefoane şi peste 30.000 de baterii.

Pe scurt, bateria lui Galaxy Note7 a fost prea mare pentru carcasa telefonului, astfel că s-a încins peste măsură, cauzând incendiile. Şi a doua versiune a bateriei a avut o problemă de construcţie, astfel că s-a ajuns la supraîncălzire, a anunţat compania.

În cazul primelor modele, experţii au constatat că electrodul negativ era curbat în colțul din dreapta sus al bateriei și că vârful acestuia ajungea într-o zonă curbată în care nu avea ce să caute, astfel că putea produce un scurt-circuit.

Iar bateriile din generaţia a doua au avut de suferit din cauza sudurii defectuoase care a rupt izolația din zona electrodului pozitiv. În plus, ca factor agravant, unele baterii au fost complet lipsite de bandă izolatoare.

Vedeţi în infograficul de mai jos explicaţia concretă a fenomenului.

Urmare a investigaţiei, Samsung a decis să amâne lansarea smartphone-ului Galaxy S8, care urma să aibă loc în februarie, la Salonul de tehnologie de la Barcelona.

Telefonul va fi prezentat abia în luna aprilie, cu ocazia unui eveniment dedicat, organizat la New York, şi va ajunge în magazine la începutul lunii mai. Detalii despre Galaxy S8 aflaţi dintr-un amplu material GadgetReport.ro, de AICI.