Ray Detect îţi transformă telefonul în detector de radiaţii

Data: 29/04/2016 | Autor: .
Ray Detect verifica nivelul de radiatii

Ray Detect

Ai idee ce tip de radiații sunt în jurul tău? Acum poți afla folosind o aplicație de mobil! Ray Detect este aplicația care transformă telefonul mobil într-un adevărat detector de radiații. Creată de o echipa de tineri dezvoltatori români de aplicatii web și mobil de la compania Soma Social, aplicația Ray Detect detectează, folosind senzorul camerei foto a telefonului, radiațiile ionizante, X și Gama, care reprezintă un adevărat risc pentru sănătate și un potențial pericol ascuns.

Pe 26 aprilie s-au împlinit 30 de ani de la dezastrul nuclear de la Cernobîl, considerat cel mai grav accident din istoria energiei nucleare și care a contaminat radioactiv o zonă extrem de extinsă. Această accident nuclear a fost una dintre cele mai puternice dovezi ale efectelor catastrofale pe care le pot avea radiațiile asupra omului și nu numai.

În prezent se discută despre amenințări nucleare, despre posibile pericole privind radiațiile care provin din diferite surse cu care ne întâlnim frecvent, produse electronice, aparate medicale sau chiar un simplu zbor cu avionul.

Acum, poți, în loc să suspectezi, să detectezi nivelul de radiații folosind aplicația Ray Detect. Astfel, orice posesor de telefon mobil cu sistem de operare de tip iOS, poate să-și transforme mobilul în detector de radiații.

Ray Detect este ușor de utilizat, funcționează fără ajutorul altor dispozitive și fără o conexiune internet, este precalibrată și detectează rapid, în doar câteva secunde, dacă există radiații în zona în care te afli.

Aplicația îți pune la dispoziție un calendar dar și o hartă a măsurătorilor, ca să poți monitoriza evoluția în timp și în diferite locuri a nivelelor de radiații detectate.

Aplicația Ray Detect este disponibilă în mai multe limbi și poate fi descărcată oriunde in lume, de pe App Store.

Ray-Detect-gadgetreport.ro 2

Ray Detect