Razbunarea Samsung. Cum vor sa blocheze vanzarile iPhone 5 in Coreea

Data: 19/09/2011 | Autor: .

Dupa ce Apple le-au blocat vanzarile in Europa, coreenii de la Samsung se razbuna. Acestia vor sa dea in judecata Apple pentru violarea mai multor patente odata cu introducerea noului iPhone 5 in Coreea de Sud.

„Chiar de la lansarea iPhone 5 in Coreea de Sud, vom da Apple in judecata aici pentru violarea unor patente Samsung in ceea ce priveste tehnologiile wireless”, a declarat pentru Korea Times un executiv Samsung a carui identitate nu a fost dezvaluita.

„Atata timp cat Apple nu renunta la functiile de comunicatii mobile, ar fi imposibil pentru ei sa vanda iPhone-uri si iPad-uri fara sa foloseasca patentele noastre”, a mai declarat oficialul Samsung.

Momentul ales de cei de la Samsung pentru a face aceste declaratii este cel putin interesant, intrucat cei de la Apple nu au anuntat, inca, nimic oficial despre noul iPhone 5.

Totusi, CEO-ul France Telecom, compania mama a operatorului Orange, a anuntat din greseala cu cateva zile in urma ca data lansarii iPhone 5 ar putea fi 15 septembrie.

In plus, se pare ca furnizorii taiwanezi de componente ai Apple au inceput deja productia iPhone 5 si finalizeaza aproximativ 150.000 de unitati pe zi.

Conflictul juridic dintre Apple si Samsung are o istorie indelungata, compania americana acuzandu-i pe sud-coreeni ca au copiat designul si functionalitatile smartphone-urilor si tabletelor iPhone si iPad in modelele din seria Galaxy. In replica, cei de la Samsung ii acuza pe Apple de incalcarea mai multor patente din zona telecomunicatiilor.

In prezent, intre cele doua companii exista deschise 23 de procese, in tari precum Franta, Japonia, Germania, Coreea de Sud si Statele Unite.

In ciuda conflictului juridic dintre cele doua companii, Apple este unul dintre cei mai importanti clienti ai Samsung, iar iPhone-urile si iPad-urile acestora nu ar putea exista fara memoriile flash sau display-urile sud-coreenilor.