Razer Book 13. Cum arată și ce poate noul laptop WiFi6

Data: 6/11/2020 | Autor: .

Razer a lansat noul Razer Book 13, un laptop ultraportabil cu un ecran de 13.4” ce beneficiază de cele mai subțiri margini din lume, un procesor Intel® Core™ din generația 11 și o soluție grafică Intel® Iris® Xe.  Preturile laptopului pleacă de la 1.700 de euro în varianta cu procesor i7.

Razer Book 13 este confecționat dintr-un singur bloc de aluminiu, ceea ce-l face ușor și durabil, și este anodizat cu o nuanță Mercury White pentru a oferi un pus de stil, dar și o suprafață rezistentă la zgârieturi. Razer Book 13 este deosebit de compact, având o greutate de sub 1,36 kg și o grosime de 1,5 cm, ceea ce-l face foarte ușor de transportat. Tastele sunt iluminate individual cu tehnologia Razer Chroma RGB, care permite o personalizare desăvârșită, inclusiv iluminarea exclusivă a tastelor esențiale.

Razer Book 13 încorporează un ecran de 13.4” calibrat din fabrică și dispune de cele mai subțiri margini montate pe un panou de 13.4” din întreaga lume. Rata de aspect de 16:10 profită din plin de soluția grafică Intel® Iris® Xe. Ecranul cu margini insesizabile este disponibil în configurații ce pornesc de la rezoluții Full HD+ fără suport touch și ajung până la rezoluții UHD+ cu suport touch, fiecare display fiind calibrat din fabrică pentru a acoperi 100% din spectrul de culoare sRGB. Configurațiile cu suport touch ale Razer Book 13 includ Gorilla® Glass 6 cu strat anti-reflexie, pentru o mai bună fiabilitate și vizibilitate. În partea superioară a ecranului se găsește un webcam HD și patru microfoane ce oferă o calitate excelentă pentru conferințe sau pentru învățământul online. De asemenea, notebook-ul este compatibil cu Windows Hello, pentru un acces rapid și securizat.

În părțile laterale ale tastaturii sunt amplasate două boxe puternice ce beneficiază de amplificare inteligentă și tehnologie THX® Spatial Audio pentru un sunet surround bogat. Tehnologia THX Spatial Audio este activă și în cazul folosirii unor căști conectate prin jack de 3.5mm. În partea de mijloc a zonei frontale se găsește un touchpad de sticlă de dimensiuni generoase, care datorită Windows Precision Drivers asigură acuratețe maximă fiecărei acționări.

 n interiorul notebook-ului ultraportabil de 13 inch se găsesc cele mai noi procesoare 11th Gen Intel Core. Anumite modele sunt echipate cu procesorul Intel® Core™ i7-1165G7, capabil să atingă viteze de 4.7GHz prin tehnologia Intel® Turbo Boost.  Noile procesoare sunt mai rapide și mai eficiente decât generațiile anterioare, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea să ducă la bun sfârșit mai multe sarcini, mai repede, bateria rezistând o perioadă de timp mai lungă. Noile procesoare Intel Core sunt însoțite de soluțiile grafice încorporate Iris™ Xe, capabile să aducă la viață lumi deosebit de detaliate. Pentru a asigura funcționarea silențioasă și la temperaturi reduse, chiar și în cele mai solicitante scenarii, procesorul este răcit de soluția Razer bazată pe o singură cameră de vaporizare, reducând astfel căldura ambientală și nivelul de zgomot.

Razer Book 13 este echipat cu până la 16 GB de memorie, cantitate ideală pentru multitasking, dar și pentru sarcinile de birou dependente de cantitatea de memorie, precum aplicațiile creative. Ultraportabilul de 13 inch dispune și de o soluție de stocare ultrarapidă de tip SSD, cu o capacitate de  512 GB, care le permite utilizatorilor să-și acceseze aplicațiile și fișierele în mod instantaneu.

Fiecare model Razer Book 13 a fost conceput cu un accent sporit pus pe eficiență și confort, dar modelele cu tehnologie touch au un avantaj în plus sub forma Intel® Evo™, cea mai bună soluție pentru utilizatorii pentru care mobilitatea este esențială. Laptopurile cu certificare Intel Evo™ reprezintă o clasă de elită a dispozitivelor mobile, ele încorporând tehnologia ”instant wake” ce permite reluarea activității în mai puțin de o secundă, și având un grad ridicat de fiabilitate a bateriei, o durată de viață a bateriei de cel puțin nouă ore în variantele cu display FHD și cel puțin patru ore de funcționare la o încărcare de doar 30 de minute.

Noul ultraportabil este echipat cu două porturi Thunderbolt™ 4 (USB-C), un port USB-A 3.2 Gen 2, un port combinat de 3.5mm și un port HDMI 2.0 de dimensiuni complete.

În plus, notebook-ul dispune și de un slot de card microSD, pentru a extinde rapid capacitatea de stocare sau pentru a putea transfera facil fișierele din telefon sau fotografiile din camera digitală. Lista de dotări a lui Razer Book 13 este completată de o placă wireless Intel® Wi-Fi 6 AX 201, compatibilă cu cele mai noi protocoale, inclusiv Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.1, asigurând astfel o conexiune fără fir rapidă, fiabilă și confortabilă.