Réveil intelligent . Aplicatia care va trezeste la timpul potrivit

Data: 25/08/2013 | Autor: .

screen568x568Réveil intelligent (Trezirea inteligenta) este aplicatia contra cost pentru iPhone si iPad care va trezeste la momentul potrivit, respectand ciclurile somnului.

Disponibila pe portalul Apple si deja tradusa in sapte limbi, aplicatia monitorizeaza ciclurile somnului si va trezeste la momentul potrivit. Acest argument a „sedus” deja peste 4 milioane de utilizatori, informeaza lefigaro.fr, citat de Mediafax.

Numarul de ore petrecute in bratele zeului Morfeu nu este suficient pentru a garanta ca va veti trezi in plina forma. Calitatea somnului si factorii care o influenteaza (zgomot, luminozitate, temperatura etc.) joaca si ei un rol major.

screen568x568 (1)Dar, daca dupa o noapte lunga petrecuta in conditii bune, intampinati dificultati in a va trezi, acest fapt ar putea sa se intample pentru ca ceasul destaptator de pe noptiera a inceput sa sune atunci cand va aflati la mijlocul fazei de somn profund.

Acesta este principiul pe care se bazeaza aplicatia mentionata.

Pentru a permite o trezire la momentul optim, aplicatia Réveil intelligent trebuie sa determine ciclurile somnului ale utilizatorului.

Pentru acest lucru, aplicatia analizeaza zgomotele emise pe timpul noptii, deducand pe baza lor miscarile efectuate. Un algoritm calculeaza apoi un profil al somnului personalizat si adapteaza, in functie de acesta, ora la care utilizatorul trebuie sa se trezeasca.

Mai multe detalii aflati de AICI