Review eFootball PES 2020. Cel mai bun simulator de fotbal produs de Konami

Data: 17/09/2019 | Autor: .

Review eFootball PES 2020. Cel mai bun simulator de fotbal produs de Konami

Japonezii de la  Konami au lansat noul PES 2020. Jocul vine cu o grafică spectaculoasă și cu noi funcții care îl fac să concureze, cu șanse reale, la titlul de cel mai bun simulator de fotbal din istorie, relatează GadgetReport.ro

Spre deosebire de jocurile FIFA, PES-urile s-au concentrat întotdeaua pe detalii, pe prezentarea unor situații cât mai aproape de realitate, de la atmosfera din tribune și manifestările originale ale jucătorilor, la faulturi, execuții spectaculoase și deciziile controversate ale arbitriilor. În PES 2020, Konami a colaborat cu foștii mari campioni Iniesta și Ronaldinho pentru a oferi gamerilor o experiență cât mai aproape de realitate, de la atmosferă la mecanicile de joc.

După ce am jucat intensiv PES 2020, concluzia noastră este că misiunea a fost dusă la îndeplinire cu brio. De la grimasele și gesturile originale ale jucătorilor, la mișcarea mingii și driblinguri, se vede că dezvoltatorii au lucrat cu minuțiozitate pentru a surprinde emoția și adrenalina jocului.

Inclusiv mișcarea jucătorilor pe teren a fost îmbunătățită, Finesse Dribbling oferind gamerilor posibilitatea de a alege diverse acțiuni, mult mai rapid și ușor, în tentativa de a ajunge mai repede la poarta adversarilor.

Noile mecanici de joc din PES 2020 se traduc într-o acțiune mult mai cursivă, încleștarea dintre atac și apărare fiind mai reală ca oricând. Există, bineînțeles, în continuare momente în care jocul nu reușește să acopere toate mișcările pe care le dorim, însă pe ansamblu, progresul față de ediția precedent este unul remarcabil.

De remarcat multitudinea de moduri de joc din PES 2020 .  Master League și Become a Legend  ne oferă posibilitatea de a conduce o echipă în care să racolăm inclusiv legende ale fotbalului precum Maradona sau Roberto Carlos.

PES 2020

PES 2020 jucătorii sunt din ce în ce mai aproape de realitate

În modul single player, poți alege varianta Kick Off și vei putea juca, astfel, cu echipa sau echipele favorite. Bineînțeles că focusul este pus, la fel ca la multe alte jocuri din prezent, pe modul Online, eFootball, în care poți să joci în rețea cu alți gameri.

Cel mai interesant mod online, din punctul nostru de vedere, este myClub, unde poți să îți înființezi propriu club și să transferi jucători din toată lumea. O experiență similară cu modul Ultimate Team din FIFA20, însă nu este la fel de bun. Timpii de așteptare în găsirea unui adversar sunt foarte mari, iar această problemă este sesizabilă în toate modurile online ale lui PES 2020.

În ceea ce privește grafica, PES 2020 stă foarte bine, având impresia că urmărim un meci de fotbal real. Am remarcat detaliile din prezentările stadioanelor, jucătorilor și mai ales a suporterilor.

Un mare minus îl reprezintă faptul că, ca și în anii trecuți, PES n-a reușit să obțină drepturile de randare pentru multe echipe și jucători, astfel că nu vei avea o paletă atât de largă de opțiuni ca în FIFA.

De remarcat însă faptul că, spre deosebire de FIFA20, în PES 2020, avem și echipa Juventus Torino, în exclusivitate, cu Ronaldo în prim-plan.

Dincolo de grafică și atmosferă, meniul din PES 2020 pare destul de complicat la prima vedere. Ai multe, prea multe variante, prea multe de costumizat, de la alegerea tacticii la schimbări sau alte elemente. Pentru un fan înrăit poate fi o experiență satisfăcătoare, însă pentru un gamer obișnuit, nu mare fan, va fi o adevărată corvoadă să tot seteze pînă să ajungă la joc.

Vestea bună este că, pe partea de gameplay, jocul este, de departe, cel mai bun simulator de fotbal lansat de Konami.

Echipa GadgetReport oferă jocului eFootball PES 2020 nota 8. Un calificativ acordat în principal pentru grafică și gameplay. Minusurile sunt reprezentate, cum vă spuneam, de meniul mult prea complex și de găsirea destul de greoaie a unor oponenți în modul online. Suntem siguri că jocul va primi însă o serie de update-uri care vor elimina aceste dezavantaje.

Prezentat în România de Best Distribution,  eFootball PES 2020 poate fi cumpărat de aici.