Review Samsung Galaxy Z Flip în România. Tu ți-ai cumpăra un telefon pliabil?

Review Samsung Galaxy Z Flip în România. Tu ți-ai cumpăra un telefon pliabil?

Acum 10 ani, să ai un telefon pliabil, precum Motorola RAZR sau excelentele telefoane de la Zapp, era o opțiune foarte bună. Mici, puternice, îți încăpeau ușor în buzunar. În 2020, sud-coreenii de la Samsung vin cu o reinterpretare a telefoanelor pliabile din acei ani. Samsung Galaxy Z Flip a fost gândit să ofere ergonomie și confort, alături de performanțe demne de 2020, relatează GadgetReport.ro

Lansat recent împreună cu modelele Galaxy S20, S20 Plus si S20 Ultra, Samsung Galaxy Z Flip a suscitat, cum era de așteptat, atenția tuturor. Este întradevăr o alternativă la telefoanele clasice sau doar un experiement, în genul Galaxy Fold?

La prima vedere, telefonul este unul atrăgător, cu o carcasă destul de solidă și ușor de ținut în mână. Galaxy Z Flip are un design special, ergonomic, cu ecranul pliabil de 6.7″ cu rezolutie 1080 x 2636 pixeli, luminos și bine calibrat pentru filme și jocuri, grație amprentei HDR10+.

Sud-coreenii au afirmat că ecranul este din sticlă, însă pare mai mult că este dintr-un amestec de plastic și sticlă, fapt confirmat de testele de anduranță realizate în ultimele zile. Cert este că dincolo de faptul că se sparge ușor, la fel ca toate telefoanele de pe piață, arată foarte bine. Rămâne bineînțeles de văzut, în timp, cum se va comporta mai ales în zona în care se pliază.

Samsung spune că ecranul “Infinity Flex Display” suportă până la 200.000 de îndoiri, iar dacă vor fi probleme, va înlocui display-urile afectate.

Bineînțeles, ca în cazul oricărui telefon dar mai ales la acest model, va trebui să ai grijă să nu intre praf, pietricele sau cine știe ce gunoaie în zona în care ecranul se pliază pentru că altfel se va zgâria, chiar dacă Samsung a introdus o protectie suplimentara, noua tehnologie numita “Hideaway Hinge” despre care afirmă că este capabilă sa respinga praful sau alte impurități.

Pe lângă ecranul care acoperă 83% din telefon, pe partea frontală mai ai un display foarte mic, de 1.1″, AMOLED, unde apar notificările și care, în mod inedit, te ajută să îți faci chiar selfie-uri. E util și simpatic în același timp.


Dincolo de look-ul special, telefonul se comportă optim în orice aplicație, indiferent că te uiți la filme, că te joci game-urile din Play sau că înregistrezi imagini cu camera principală de 12MP+12MP, cu stabilizare optică și filmare 4K la 60 FPS. La capitolul selfie, camera secundară de 10MP este absolut ok, având un unghi larg de vizualizare.

N-am înțeles de ce Samsung nu a renunțat la camera de selfie și astfel la gaura din ecranul principal, având în vedere că poți face fotografii tip selfie și cu camera de pe spate.

Telefonul este propulsat de un procesor Qualcomm Snapdragon 855+ (7 nm), cu 8 nuclee, și 8GB de RAM / 256GB (fără slot card). Din punct de vedere al performanței, este sub noua serie Galaxy S20 și, încă un lucru relevant, nu vine cu opțiune 5G.

Este un telefon pe care îl cumperi mai mult pentru design. Dacă vrei cei mai performant smartphone Samsung, alege Galaxy S20 Ultra.

Sunt și alte câteva minusuri notabile față de seria S20. Dincolo de procesorul mai slab, nu ai difuzoare stereo, astfel că atunci când te vei uita la filme, vei auzi sonorul doar din partea de jos, nu este rezistent la apă și praf la nivelul standardului IP68, iar bateria de 3300 mAh (cu încărcare wireless) nu te aștepta să țină mai mult de o zi. În plus, senzorul de amprente nu este integrat in display, fiind prezent in partea laterală.

Nici modulul wi-fi nu este cel mai nou (AX/WiFi 6). Avem doar un Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac clasic, cu Bluetooth, NFC, GPS și USB TIP-C.

Vestea bună este că pretul, de 7000 de lei, nu este chiar atât de mare pe cât ne-am fi așteptat. Samsung Galaxy Z Flip costă cu 1000 de lei mai puțin decât Motorola RAZR 2020, principalul său rival, in conditiile in care are un procesor mai puternic. Și este, bineînțeles, mai ieftin decât Samsung Galaxy S20 Ultra.

În concluzie, dacă vrei un telefon cu un look special, acest smartphone poate fi o variantă excelentă. Din punctul nostru de vedere, este o variantă mai bună decât Galaxy Fold și Motorola RAZR 2020. E ușor de ținut în buzunar, are performanțe bune și înregistrează video și foto la un nivel optim. Dacă vrei însă cel mai spectaculos telefon de pe piață, cel mai puternic smartphone, alege Galaxy S20 Ultra.


Samsung Galaxy Z Flip îl poți precomanda de pe acest LINK la cel mai bun preț.

Samsung Galaxy Z Flip – specificații

Procesor: Qualcomm Snapdragon 855+ (7 nm), 8 nuclee.
Memorie RAM + ROM: 8GB / 256GB (fara slot card).
Display: Pliabil de 6.7″ cu rezolutie 1080 x 2636 pixeli, HDR10+, amprenta integrata, 83% body ratio. Ecran secundar de 1.1″, AMOLED.
Camere principale: 12MP+12MP, stabilizare optica, filmare 4K la 60 FPS. Camera secundara de 10MP.
Conectivitate 5G: NU.
Jack audio / difuzoare stereo: NU/NU.
IP68: NU
O.S: Android 10
Acumulator 3300 mAh (incarcare wireless)
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth, NFC, GPS, USB TIP-C