Review Tesla 49S903SUS. Un televizor UHD 4K excelent, cu un raport preț-calitate foarte bun

Data: 23/12/2019 | Autor: .

Review Tesla 49S903SUS. Un televizor UHD 4K excelent, cu un raport preț-calitate foarte bun

Dacă vrei să îți cumperi un televizor, nu trebuie neapărat să cheltui zeci de mii de lei pentru un smart TV din gama premium pentru a avea o imagine bună și aplicații precum Netflix sau HBO Go. Pe piață au apărut zeci de modele mai ieftine, cu un raport preț-calitate foarte bun. Printre acestea se află și modelul testat de GadgetReport.ro, Tesla 49S903SUS.

Tesla este o companie din Serbia, recent intrată pe piața românească, care nu are nicio legătură cu brandul Tesla Motors, condus de Elon Musk. Aflată sub umbrela Comtrade Distribution, unul unii dintre cei mai mari distribuitori de produse IT din regiune, Tesla a adus pe piața românească o varietate de produse, de la televizoare, frigidere, aparate de aer condiționat la smartphone-uri și mașini de spălat.

Televizorul Tesla 49S903SUS, modelul testat de GadgetReport.ro, se încadrează în clasa medie a modelelor UHD 4k și este disponibil în magazine în variantele de  43”, 49” si 55”.

Este foarte subțire, iar ecranul se încadrează foarte bine în rama cu iz metalic, subțire și elegantă.

Odată pornit televizorul, veți fi surprinși, cu siguranță, de calitatea imaginii. Tesla 49S903SUS beneficiază de un panou UHD bine calibrat, atât pe partea de culori cât și în materie de contrast.

Tesla 49S903SUS

Tesla 49S903SUS

Televizorul excelează în reproducerea nuanțelor de roșu, verde și albastru. Imaginile clare sunt optimizate de funcțiile HDR, Noise Reduction, Adjustable Picture Controls cât și Dynamic Backlight.

HDR televizorului Tesla 49S903SUS se remarcă mai ales când afișează conținut 4K.

Am testat televizorul pe Netflix și pe o consolă PlayStation 4 Pro, ce beneficiază de o rezoluție 4K, iar imaginile au fost foarte bine redate, fără întârzieri și brick-uri.

În filme, dar mai ales în jocuri, se văd efectele tehnologiei Adjustable Picture Controls, care ajută la optimizarea culorilor, astfel că imaginile sunt naturale, fără senzația artificială dată de multe dintre LED-urile de pe piață.

Imaginea optimă este acompaniată de un sunet pe măsură. Televizorul are un sistem audio de 20 w, cu sunet Surround și Dolby Processing, ce oferă un boost semnificativ oricărui semnal sonor, indiferent că este vorba de muzică de pe Yotube, filme sau sunete din jocuri.

Cele două boxe frontale, bine calibrate, oferă senzația că sunetul vine de undeva din ecran, iar cele două subwoofere asigură un bas puternic, completând experiența audio.

TESLA 49S903SUS, UN TELEVIZOR CU ANDROID

Televizorul este însoțit de o telecomandă inteligentă, care permite comenzile vocale, prin intermediul microfonului incorporat, și are două butoane dedicate, unul pentru Youtube și al doilea pentru Google Play.

 

Asta arată, bineînțeles, faptul că Tesla 49S903SUS rulează sistemul de operare Android cu toate aplicațiile sale, de la Youtube la Netflix. Sistemul de mișcă optim, nu există lag-uri, iar descărcarea aplicațiilor se efectuează rapid, pe o conexiune de internet bună.

 

 

Singurul minus la capitolul software, al acestui model, este că update-urile Android trebuie realizate cu un stick USB, operațiune care, pe alte modele a a fost eliminată, fiind realizată direct din TV.

Tesla 49S903SUS este unul dintre televizoarele care oferă un raport preț-calitate foarte bun. Are un design elegant, subțire, o imagine excelentă și beneficiază de un procesor puternic care rulează Android-ul la un nivel optim.

Televizorul este, fără îndoială, un concurent serios pentru televizoarele din gama premium, cel puțin la nivel de imagine apropiindu-se de cea oferită de OLED-uri și QLED-urile de ultimă generație.

Dacă vă interesează să aflați mai multe amănunte și să îl cumpărați, îl găsiți la prețul de 1700 de lei în varianta de 124 de centimetri (AICI) și la 3000 de lei în cea de 140 cm (AICI).