Revolta Star Wars. Fanii îl vor înapoi pe regizorul George Lucas

Data: 13/01/2016 | Autor: .

star wars revolta

Star Wars: The Force Awakens a devenit cel mai bine vândut film din istorie, dar a lăsat un gust amar pentru o mare parte dintre fanii legendarei serii SF. Mulţi au fost cei care au criticat în termeni foarte duri producţia Disney, care ar fi transformat Star Wars într-o maşină de făcut bani, însă fără nicio valoare artistică.

george lucas gadgetreport.roFanii nemulţumiţi de modul în care arată Star Wars: The Force Awakens au dat vina pe regizorul producţiei, JJ Abrams, acuzat că a transformat filmul într-o poveste în stilul Disney, care s-a îndepărtat de originile seriei, relatează Ubergizmo.

Fanii au iniţiat, astfel, o petiţie online prin care încearcă să adune semnături care să-l convingă pe George Lucas, „părintele” Star Wars, să revină în spatele camerei şi să realizeze noile episoade.

Potrivit surselor de la Hollywood, următorul episod, Star Wars Episode VIII, ar urma să fie regizat de Rian Johnson, iar Star Wars Episode IX de Colin Trevorrow, cel care a regizat Jurassic World în 2015.

Episodul VIII, Rogue One, ce va fi lansat pe 18 decembrie 2016, va spune povestea piloţilor de pe navetele spaţiale X-Wing, care au apărut în episoadele IV, V şi VI.

Episodul va fi primul care se va rupe de la firul narativ al seriei, urmând să deschidă calea unei serii de aventuri alternative la filmele principale din Star Wars. Detalii aflaţi de AICI.

Cum în cazul seriei ce va fi lansată în luna decembrie 2016 nu mai pot face nimic, fanii speră măcar ca episodul IX să vină cu o schimbare.

„Nu avem nicio problemă cu Colin Trevorrow, însă nu este tipul potrivit pentru a regiza Star Wars Episode IX. George Lucas ar putea fi calea perfectă pentru a închide această trilogie”, au afirmat fanii în petiţia de pe internet.

Propunerea fanilor are şanse mici să devină realitate, pentru că George Lucas şi Disney nu se află în relaţii prea bune, cel puţin în prezent. Luna trecută, celebrul regizor a criticat deciziile gigantului privind continuarea Star Wars.  „În fiecare film la care am lucrat am încercat să fac ceva complet diferit, de la planete, la nave şi personaje”, a declarat Lucas.

Ulterior, regizorul şi-a îndulcit declaraţiile, afirmând că este încântat de rezultatele noului episod şi de direcţia în care merge. George Lucas a câştigat 4 miliarde de dolari din drepturile de producţie şi difuzare cedate către Disney.

Vedeţi mai jos una dintre cele mai reusite parodii la noul Star Wars, marca Disney.