Revoluţie în gaming! Project X-Ray ne transformă casa în teren de joacă virtuală

Revoluţie în gaming! Project X-Ray ne transformă casa în teren de joacă virtuală

Microsoft lucrează de câţiva ani la o tehnologie care, fără indoială, va revoluţiona industria jocurilor, aşa cum o cunoaştem în prezent. Project X-Ray, prezentat la conferinţa Microsoft, va transforma locul în care ne jucăm într-o experienţă tridimensională.

Informaţia pe care o prezentam acum trei ani, cum că Microsoft a brevetat o nouă tehnologie menită să transpună jocurile într-o lume tridimensională, a fost în sfârşit confirmată la nivel oficial, compania prezentând marţi un prim clip video cu modul în care Project X-Ray va schimba experienţa de gaming.

Construit special pentru HoloLens, proiectul vizează dezvoltarea unei interfaţe multimedia menită să ne transpună în joc experienţele olfactive. O idee revoluţionară care, din momentul în care va deveni disponibilă la nivel comercial, va rescrie standardele în materie de gaming.

Lumea virtuală creată cu ajutorul unor gadgeturi ca HoloLens va lăsa loc dezvoltării unei palete de aplicaţii revoluţionare, care ne vor reseta modul în care percepem graniţa dintre real şi virtual.

Kitul de dezvoltare pentru HoloLens ar urma să devină disponibil în primul trimestru din 2016, pentru 3000 de dolari. Pe baza lui, dezvoltatorii de jocuri şi aplicaţii sunt aşteptaţi să transpună în realitate virtuală cele mai tari experienţe de gaming.