Robotul cu care joci tenis de masa. Cine nu-si doreste sa-l aiba acasa? (VIDEO)

Data: 10/03/2014 | Autor: .

Robotul-cu-care-joci-tenis-

Inventatorul german Ulf Hoffman  a lansat prototipul unui robot special cu care joci tenis de masa. Robotul, cu numele de cod UHTTR-1, are un brat mobil si o camera video care analizeaza miscarile adversarului si ii raspunde pe masura.

Din imaginile video pe care le puteti vedea mai jos, robotul nu pare o mare filozofie. Un simplu brat mobil din aluminiu,  dotat cu o paleta de tenis de masa.

Insa pana sa ajunga la miscarile pe care le vedeti, a necesitat doi ani de cercetare si experiemente.

Inventatorul german a pus la cale un software special care analizeaza miscarile si loviturile adversarului si calculeaza reactia bratului mobil.

In functie de viteza si traiectoria mingii de tenis, ia o anumita pozitie si raspunde cu o lovitura calculata la o anumita intensitate.

Robotul, cu numele de cod UHTTR-1, se afla inca in faza de concept. Ulf Hoffman  spune ca, in acest moment, poate raspunde la lovituri doar cu reactii limitate, cu alte cuvinte doar respinge loviturile.

In viitor va fi capabil sa ia propriile decizii in asa fel incat sa iti aplice lovituri decisive pe care cu greu sa le poti returna.