„Rogue One: O poveste Star Wars” debutează în cinematografe

„Rogue One: O poveste Star Wars” debutează în cinematografe
„Rogue One: O poveste Star Wars”, unul dintre cele mai aşteptate filme SF ale anului 2016, debutează în cinematografele din România pe 15 decembrie. Filmul deschide seria unor filme independente faţă de clasicul Star Wars, relatează GadgetReport.ro

În noul film, regizat de Gareth Edwards, Felicity Jones (The Theory of Everything şi The Amazing Spider-Man 2), este însărcinată de Alianţa Rebelilor să fure planurile lui Darth Vader pentru construcţia Death Star,cea mai puternică armă de distrugere pe care o are Imperiul.

„Este perioada de după Episodul III şi a eliminării cavalerilor Jedi, când toţi Jedi rămaşi s-au ascuns”, spune John Knoll, cel insarcinat cu efectele speciale din film. „Este înainte de momentul întoarcerii lui Obi-Wan şi a reapariţiei lui Yoda. Cetăţenii de rând sunt cei care trebuie să facă un pas înainte şi să-şi arate eroismul.” În acest caz, „cetăţenii de rând” sunt Jyn Erso (Felicity Jones) şi un grup de rebeli improbabili, aduşi împreună de circumstanţe, care se găsesc în faţa misiunii imposibile de a-l găsi pe arhitectul Death Star şi a-i fura planurile.

rogue-one-a-star-wars-story-gadgetreport

„Rogue One: O poveste Star Wars” ii are in distributie pe Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Zen, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk, Riz Ahmen, Jiang Wen şi Forest Whitaker.

În filmul „Rogue One: O poveste Star Wars” nu îi vom vedea pe actorii din Star Wars: The Force Awakens, asta pentru că Disney vrea să rupă firul narativ al seriei cu mai multe filme care spun poveşti independente de aventurile lui Luke Skywalker, Rey şi Finn.

Producătorii filmului, Kathleen Kennedy, Allison Shearmur şi Simon Emanuel, au introdus noi personaje, atât luptători rebeli cât şi personaje negative. Mai mult, filmul va aduce in universul Star Wars noi lumi si civilizatii.

“Rogue One: O poveste Star Wars este o poveste de acţiune şi aventură în stilul filmelor despre Al Doilea Război Mondial”, afirmă Kennedy. „Gareth Edwards aduce un sentiment autentic filmului, care e diferit de oricare al film «Star Wars»”, a mai spus acesta.

„Rogue One: O poveste Star Wars” e primul film din noua serie, aşa că a şti că aceste filme pot fi diferite a fost incitant, întrebarea cea mare fiind cât de diferite şi ce înseamnă acest lucru”, spune regizorul Gareth Edwards. „Iubesc «Star Wars». Am crescut cu trilogia originală şi, pentru mine, sunt filmele supreme. Simt însă că un mare avantaj de a nu fi parte din saga este că avem libertatea de a fi diferiţi.”

„In Rogue One: O poveste Star Wars am mizat pe realism şi naturaleţe pentru mediile şi personajele pe care le întâlnim. În acelaşi timp, suntem parte din filmele originale, în ceea ce priveşte unde sunt personajele noastre. În filmele originale există un stil clasic, de care se ţine cont şi care e foarte stabil. Dar am fost extrem de entuziasmaţi să facem ceva mai organic, mai real şi mai direct.”

Când Kathleen Kennedy (preşedintele Lucasfilm şi producătorul „Star Wars”) – a stat de vorbă cu George Lucas, el şi-a împărtăşit planurile de a continua saga „Star Wars” cu Episoadele VII, VIII şi IX.

Apoi a dezvăluit o altă ambiţie. „George era entuziasmat, nu doar în legătură cu filmele noi din Saga, ci şi de potenţialul de a realiza poveşti de sine stătătoare, care să se desfăşoare în cadrul universului «Star Wars»”, a explicat producătoarea Kathleen Kennedy. „Episoadele «Star Wars» (I-VII) urmăresc familia Skywalker şi au o continuitate a firului narativ. Filmele de sine stătătoare, care pot interveni oricând în cronologie, vor introduce noi personaje şi vor explora o varietate mai largă de genuri”, a adăugat ea.

Când a venit momentul alegerii poveştii potrivite pentru a porni această serie de filme stătătoare, Kennedy a găsit ideea chiar în cadrul companiei. Printr-un noroc deloc întâmplător, o altă persoană care se gândea de mult timp, în secret, la un astfel de proiect era chiar John Knoll (coordonator senior de efecte vizuale  şi chief creative officer la IML – Industrial Light & Magic, studioul de efecte vizuale şi animaţie al Lucasfilm). Cu peste 30 de ani de experienţă în cadrul ILM şi lucrul la mai multe filme din saga „Star Wars” („Ameninţarea fantomei”, „Atacul clonelor” şi „Răzbunarea Sith”), Knoll aproape că nu are egal în ceea ce priveşte cunoştinţele şi pasiunea lui pentru aceste filme.

În realizarea filmelor originale care reprezintă moştenirea din saga cinematografică, George Lucas a fost extrem de influenţat de nenumărate genuri de film, de la Western-urile lui John Ford la filmele lui Kurosawa la producţiile despre Al Doilea Război Mondial.

Pe lângă aceste filme care l-au inspirat pe Lucas, alte producţii precum „The Dam Busters” şi „Tunurile de Navarone” i-au adus inspiraţie lui Knoll, care, împreună cu Kiri Hart (SVP, Development) şi echipa, au început să contureze ideea unui film a cărei acţiune se defăşoară într-o perioadă de conflict extrem cu Imperiul – o perioadă de război iminent.

Filmul „Rogue One: O poveste Star Wars” este distribuit de Forum Film România şi va fi disponibil în avanpremieră din 15 decembrie 2016, în format 3D (subtitrat şi dublat), IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos.