Romania coboara pe locul 4 in lume dupa viteza conexiunilor de internet

Data: 9/08/2012 | Autor: .

Romania a coborat pe locul 4 in lume dupa viteza conexiunilor de internet, cu o medie de 38,8 Mbps in primul trimestru al anului, potrivit datelor Akamai citate de Engadget. Si asta dupa ce in ultimul trimestru al anului trecut Romania se situa pe locul trei in clasamentul intocmit de aceeasi companie.

Clasamentul este realizat dupa „average peak connection speed”, o metrica ce masoara mediile vitezelor maxime realizate de toate IP-urile unice analizate de Akamai intr-o anumita zona geografica. Potrivit autorilor studiului, aceasta metrica este mai reprezentativa decat viteza medie a internetului.

La nivelul primului trimestru al acestui an, in Romania s-a inregistrat un average peak connection speed de 38,8 Mbps, in crestere cu 9,9% fata de nivelul inregistrat la finele anului trecut.

Tara noastra ramane in prezent lider in Europa, fiind depasita la nivel mondial doar de Japonia (39,5 Mbps), Coreea de Sud (47,8 Mbps) si Hong-Kong (49,3 Mbps).

Performantele tarilor clasate pe pozitiile superioare ale topului sunt net superioare mediei mondiale, care s-a ridicat in primul trimestru al anului la numai 13,5 Mbps.