Romtelecom Fon. Cum sa navighezi gratuit pe internet

Data: 2/07/2014 | Autor: .

wirelessRomtelecom a anuntat lansarea optiunii Fon, care asigura accesul clienților săi la peste 13 milioane puncte de acces WiFi din întreaga lume, fără nici un cost suplimentar. Pentru a beneficia de acces, clienții trebuie să permită, la rândul lor, acces la propria conexiune WiFi Romtelecom.

Opțiunea Fon este disponibilă pentru abonații Romtelecom ce dețin un router Huawei HG 658, care permite partajarea accesului la propria conexiune WiFi de acasă.

“Aceasta este o alternativă accesibilă pentru toți clienții companiei care au nevoie de acces online în călătoriile lor prin țară sau în afara ei. Cu alte cuvinte, un client care oferă acces altor utilizatori la propria conexiune de Internet de acasă va avea acces, la rândul său, la Internetul fix pus la dispoziție de alte persoane din comunitatea Fon”, a declarat Mathias Hannel,Director Executiv Comercial – Segment Rezidenţial Romtelecom şi COSMOTE România.

Cu optiunea Fon, clienții Romtelecom pot naviga pe Internet, accesa e-mailul sau rețelele sociale de pe orice dispozitiv (laptop / smartphone / tabletă) în cele peste 13 milioane de locații din întreaga lume.

Datele de acces sunt disponibile pentru utilizatori în contul de MyAccount al fiecărui abonat, după ce acesta își dă acceptul pentru deschiderea accesului la propria conexiune. Internetul în rețeaua Fon poate fi accesat cu orice dispozitiv conectat la FonSpot prin WiFi, prin deschiderea browser-ului și introducerea datelor personale de autentificare. Utilizatorii de smartphone sau tabletă au la dispoziție aplicația Fon, descărcabilă gratuit din AppStore sau Google Play. De fiecare dată când aplicația va detecta un FonSpot, aceasta va conecta automat clientul la internet.

Clienții Romtelecom pot activa sau dezactiva oricând opțiunea FON, ori de câte ori consideră necesar, fără costuri suplimentare, prin contul propriu de MyAccount sau sunând la 1930 (apel gratuit în rețeaua Romtelecom).

WiFi FON de la Romtelecom

FON este o rețea publică de acces WiFi la internet care în prezent are peste 13 milioane de puncte de acces WiFi în toată lumea. Comunitatea FON e formată din acei clienți care sunt de acord să împartă conexiunea WiFi de acasă cu alți membri ai acesteia. Acest lucru este posibil prin separarea rețelei WiFi pe care o dețin în 2 rețele: cea privată, personală, și una publică. Lista completă a punctelor de conectare FON este disponibilă pe corp.fon.com/maps.