Rugaciuni pe smartphone: Manastirea Curtea de Arges are aplicatie de Android

Data: 30/03/2013 | Autor: .

aplicatierugaciuneManastirea Curtea de Arges a lansat, vineri, o aplicatie pentru telefonul mobil, prin care credinciosii posesori de smartphone vor putea scrie acatiste si citi rugaciuni. Enoriasii vor avea posibilitatea, prin aplicatia Android, sa seteze anumite date si ore pentru rostirea rugaciunilor. Nu trebuie decat sa o instaleze pe telefonul mobil, iar o alarma ii va atentiona pe credinciosi cand a venit timpul pentru rugaciune, potrivit cotidianului Gazeta de Sud

Aplicatia „Manastirea Curtea de Arges” contine un planificator cu alarma, care le aminteste credinciosilor ce rugaciune si-au propus sa spuna, pe ce data si la ce ora, dar si o lista de rugaciuni si acatiste.

„Ne dorim sa aducem in sufletele tuturor liniste si bucurie pentru a intampina cu inima deschisa si cugetul curat Invierea Domnului. Sa praznuim sarbatoarea aceasta atat de mare si de luminata, a Invierii Domnului, nu numai cu prisos de bucurie, ci si cu prisos de evlavie. Caci Domnul a inviat, si a inviat si lumea dimpreuna cu El (..). Tehnologia ar putea fi de un real ajutor in acest sens”, se arata intr-un comunicat al Manastirii Curtea de Arges, a anuntat Mediafax, citata de Gazeta de Sud.

Aplicatia mai include stiri religioase, actiuni ale Bisericii Ortodoxe, evenimente organizate de biserici si multe altele.

La inceputul anului 2013, Arhiepiscopia Argesului si Muscelului a mai lansat o aplicatie, de aceasta data pentru iPhone si iPad, prin care enoriasii post asculta un album de cantece pe versuri de Mihai Eminescu.