Ruşii investesc masiv în trenul science fiction Hyperloop One

Data: 26/09/2018 | Autor: .

hyperloop-768x476

Fondul de investiţii RDIF din Rusia va investi 80 de milioane de dolari în dezvoltarea celui mai spectaculos tren din lume, Hyperloop One, care va rula cu viteza de 1.120 de kilometri pe oră!

Kirill Dmitriev, CEO-ul RDIF, a declarat că investiţia este menită să susţină dezvoltarea cât mai rapidă a noului mijloc de transport în comun, despre care se spune că va revoluţiona modul în care percepem în prezent călătoriile. Ruşii vor să fie printre primii care vor implementa noua tehnologie.

021_14A_HYPERLOOP ARTHyperloop One, un proiect susţinut de Sherpa Ventures, Formation 8, ZhenFund, 137 Ventures, Khosla Ventures, Fast Digital, Western Technology Investment (WTI), GE Ventures şi compania franceză de cale ferată SNCF, se află, în prezent, în faza testelor.

În cadrul unui test recent, realizat în deşertul Nevada, în apropiere de Las Vegas, inginerii au folosit un cart care a demarat de la 0 la 96 km/h în numai o secundă, generând o forţă de 2,5 G.

Tehnologia se bazează pe propulsia cu levitaţie magnetică. Sistemul este compus dintr-o serie de capsule care se deplasează pe perne de aer printr-o reţea de tuburi cu presiune scăzută.

Rezistenţa e minimă aşa că trenul ar putea să atingă o viteză maximă de 1.120 de kilometri pe oră. Trenurile ar putea ajunge, de exemplu, din New York în China, în numai 2 ore.

“Am testat tehnologia de levitaţie, am testat aerodinamica în medii cu presiune scăzută, am testat tubul. Toate funcţionează perfect. Este un uriaş pas înainte”, a spus directorul companiei, care lucrează cu alte 160 de prsoane la proiect.

Demonstraţia, pe care o puteţi vedea în clipul de mai jos, nu este una foarte spectaculoasă însă gândiţi-vă la viitorul tehnologie.

Fără să aibă nevoie de o infrastructură costisitoare precum cea feroviară, trenurile ar urma să revoluţioneze transportul, inclusiv cel de mărfuri, oferind o soluţie ieftină, rapidă şi ecologică.

Elon Musk a investit peste 80 de milioane de euro in acest proiect.