Smart TV-urile Samsung din generatia 2014, controlate prin voce si miscarea degetelor

Data: 23/12/2013 | Autor: .

samsung-smart-tv-gadgetreportNoua serie de  Smart TV-uri Samsung, ce va fi lansata in ianuarie  la International Consumer Electronics Show (CES) 2014 din Las Vegas, va asigura utilizatorilor posibilitatea de a controla televizoarele prin voce si gesturi.

Serviciul de interacțiune prin voce (Voice Interaction) pentru Smart TV-urile Samsung, care descifrează și limbile native, este disponibil în prezent în 11 de țări.

În 2014, serviciul se va extinde pe 12 piețe noi, ceea ce face serviciul disponibil în 23 de țări din întreaga lume. De asemenea, Samsung a făcut serviciul mai eficient concentrându-se pe funcțiile cele mai frecvent accesate, luând în considerare obiceiurile de folosire ale utilizatorilor de Smart TV.

samsung-2014„Modelele de Smart TV Samsung din 2014 vor avea funcțiile de interacțiune prin voce și de control prin mișcare îmbunătățite astfel încât consumatorii noștri să se bucure în mod intuitiv de Smart TV-urile Samsung”, a declarat Kyungshik Lee, Senior Vice President în cadrul Service Strategy Team, divizia Visual Display Business, Samsung Electronics. „Vom continua să dezvoltăm conținut care integrează recunoașterea vocii și a mișcării, pentru un plus de confort.”

Cu modelele de Smart TV din 2014, găsirea conținutului va fi mai ușoară ca niciodată. Utilizatorii pot schimba canalul spunând pur și simplu numărul canalului. Aceștia pot deschide chiar un site web sau o aplicație folosind comenzi rapide.

Funcția de căutare cu ajutorul vocii este, de asemenea, mai ușor de utilizat, permițănd utilizatorilor să găsească tot conținutul într-un singur loc.

Mai mult, atunci când un utilizator folosește comenzi vocale pentru a căuta informații de zi cu zi, cum ar fi starea vremii sau sport, în timp ce se uită la TV, rezultatele căutării vor apărea într-o fereastră de tip pop-up în partea de jos a paginii. Utilizatorii pot intra în aplicație și pot vedea detaliile dând clic pe fereastra de tip pop-up.

O caracteristică a modelelor de Smart TV Samsung din 2014 va fi funcția „finger gesture”, ce reprezintă o îmbunătățire semnificativă a funcției de control prin mișcare .

Datorită funcției „finger gesture”, utilizatorii pot schimba canalul TV, ajusta volumul, pot găsi și selecta ceea ce doresc să vizioneze doar cu ajutorul degetelor. Utilizatorii de Smart TV pot, de asemenea, să revină la ecranul anterior și să oprească înregistrarea video făcând un semn cu degetul în sens contrar acelor de ceasornic – un mod mai intuitiv de a controla televizorul.

Modelele televizoarelor Samsung Smart TV din 2014 vor fi prezentate la CES 2014 la standul Samsung, numărul 12004, din Central Hall, Las Vegas Convention Center.